Νέος πόλεμος στο Μπάκιγχαμ: Ο βασιλιάς Κάρολος ίσως «πιεστεί» να φιλοξενήσει τον Χάρι στο Κένσιγκτον

Το Μπάκιγχαμ διαψεύδει τις αναφορές ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα μπορούσε να αναγκαστεί να αφήσει τον πρίγκιπα Χάρι να παραμείνει στο παλάτι του Κένσινγκτον την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο 
O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
Α.Ρ
3'

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διέψευσαν τις αναφορές ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα μπορούσε να αναγκαστεί να αφήσει τον πρίγκιπα Χάρι να μείνει στο παλάτι του Κένσινγκτον την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διαμάχη έρχεται εν μέσω υποτιθέμενων εντάσεων γύρω από τον ρόλο του Δούκα του Σάσεξ ως συμβούλου, γεγονός που τον καθιστά ένα από τα επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον βασιλιά εάν είναι στο εξωτερικό ή δεν είναι καλά.

Σύμφωνα με το νόμο, οι σύμβουλοι του κράτους, στους οποίους περιλαμβάνονται επίσης η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Έντουαρντ, απαιτείται να έχουν ένα σπίτι στη Βρετανία, αλλά ο Χάρι με έδρα την Καλιφόρνια είναι ουσιαστικά άστεγος στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την έξωση από το Frogmore Cottage νωρίτερα φέτος.

Σε μια προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος, πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι βασιλικοί αυλικοί έχουν συζητήσει τη μίσθωση ενός ακινήτου σε ένα βασιλικό κτήμα στον Χάρι και τη Μέγκαν. Βασιλικές πηγές είπαν στους Sunday Times ότι μια επιλογή είναι ένα διαμέρισμα στο Παλάτι του Κένσινγκτον, όπου ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ έχουν σπίτι και ιδιωτικό γραφείο. Αλλά αυτές οι προτάσεις έκλεισαν γρήγορα.

Ένας φίλος του Καρόλου είπε: «Ο Βασιλιάς μπορεί να δει ότι η απομάκρυνση του Χάρι ως συμβούλου κράτους θα θεωρηθεί ως πράξη ανταγωνισμού και δεν θέλει να το κάνει αυτό. Εάν, ως συνέπεια αυτού, κάπου στο βασιλικό κτήμα πρέπει να υπάρξι μία έδρα για τον γιο του, αυτό φαίνεται λογικό να γίνει».

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ διέψευσε την ιδέα, λέγοντας στην εφημερίδα ωμά: «Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν είναι αληθινοί». Είναι κατανοητό ότι ο βασιλιάς δεν θέλει να αφαιρέσει τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Άντριου από συμβούλους του κράτους για να αποφύγει την κλιμάκωση των εντάσεων μέσα στη βασιλική οικογένεια, πιστεύοντας ότι θα ήταν απίθανο να χρειαστεί να τον αντικαταστήσουν.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι αρνήθηκε στον πρίγκιπα Χάρι ένα δωμάτιο στο Κάστρο του Ουίνδσορ νωρίτερα αυτό το μήνα κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του στο Λονδίνο. Ο δούκας πέταξε στο Λονδίνο από τις ΗΠΑ για τα Βραβεία WellChild και ρώτησε αν μπορούσε να μείνει στο Windsor, ενώ ο πατέρας του Κάρολος έμενε στο Balmoral για να τιμήσει την επέτειο του θανάτου της βασίλισσας.

Πιστεύεται ότι ήθελε να μείνει στο Κάστρο για να επισκεφτεί τον τάφο της Βασίλισσας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου την επόμενη μέρα, αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό. Ο Πρίγκιπας ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να κάνει κράτηση εκ των προτέρων στο μέλλον, αν ήθελε είτε να μείνει σε βασιλική κατοικία είτε να επισκεφτεί τον βασιλιά Κάρολο ενώ βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Χάρι πέρασε τελικά το βράδυ σε ξενοδοχείο, ενώ του επετράπη να επισκεφθεί τον τάφο της βασίλισσας, κάτι που έκανε ιδιωτικά.