Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Επίθεση της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ - Το Ισραήλ «σφυροκοπάει» τη Γάζα

Mέση Ανατολή: Παλαιστίνιοι ένοπλοι διείσδυσαν σε περιοχές του νότιου Ισραήλ, ενώ ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας σε μια αιφνιδιαστική επίθεση με την υπογραφή της Χαμάς. Το Ισραήλ απάντησε πλήττοντας στόχους στη Γάζα. Τουλάχιστον μία Ισραηλινή νεκρή και δύο τραυματίες

Ανεβαίνει η ένταση στη Μέση Ανατολή
Ανεβαίνει η ένταση στη Μέση Ανατολή
ΑΡ
3'

Μία γυναίκα σκοτώθηκε όταν εκτοξεύτηκαν δεκάδες ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, ανέφεραν οι ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν- ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση - σύμφωνα με την υπηρεσία διάσωσης του Ισραήλ Magen David Adom. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στην Ιερουσαλήμ μετά την ανακοίνωση της Χαμάς για νέα επιχείρηση κατά του Ισραήλ.

Ακούστηκαν οι ήχοι τουλάχιστον τριών εκρήξεων, ενώ το Ισραήλ ανέπτυξε αντιπυραυλική άμυνα μετά την επίθεση στην Ιερουσαλήμ που θεωρείται μεγάλη κλιμάκωση από το Τελ Αβίβ. Νωρίτερα, ο ηγέτης της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς είπε ότι πάνω από 5.000 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ.

O Μοχάμεντ Ντέιφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης σε μια εκπομπή στα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, καλώντας τους απανταχού Παλαιστίνιους να πολεμήσουν. «Αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης που τερματίζει την τελευταία κατοχή στη γη», είπε

Μία Ισραηλινή γυναίκα σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς πληρώματα ασθενοφόρων αναπτύχθηκαν σε περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας και οι σειρήνες ήχησαν σε ολόκληρο το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον περαστικών στην πόλη Sderot, στο νότιο Ισραήλ, και πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις στους δρόμους της πόλης.

«Πολλοί τρομοκράτες έχουν διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι στην περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας είχαν πει να μείνουν στα σπίτια τους.

Κάτοικοι της Γάζας δήλωσαν ότι άκουγαν ένοπλες συγκρούσεις κατά μήκος του φράκτη με το Ισραήλ, κοντά στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς και είδαν κινήσεις ενόπλων μαχητών. Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων ανακοίνωσε ότι ομάδες είχαν αποσταλεί σε περιοχές στο νότιο Ισραήλ κοντά στη Γάζα και ότι δόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ωστόσο, δεν υπάρχουν άμεσα λεπτομέρειες για πιθανά θύματα.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους ασφαλείας τις επόμενες ώρες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή