Γάζα: Παλαιστίνιος γιατρός στο Newsbomb.gr - «Φτάσαμε στο σημείο που δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε»

Ο Παλαιστίνιος γιατρός Ελσάμι Σαλάχ , ο οποίος πριν από μερικές δεκαετίες σπούδασε Ιατρική στην Πάτρα περιγράφει στο Νewsbomb.gr τις πρώτες δραματικές ώρες από την έναρξη της νέας αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή

 Νέος γύρος αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή
Νέος γύρος αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή
ΑΡ
2'

Οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας -όπως και σε πολλές ισραηλινές πόλεις- ζουν δραματικές στιγμές, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και τα σκληρά αντίποινα που ακολούθησαν από το Ισραήλ στο πλαίσιο της επίθεσης «Σιδερένια Σπαθιά». Ο Παλαιστίνιος γιατρός Ελσάμι Σαλάχ που πριν από μερικές δεκαετίες σπούδασε Ιατρική στην Πάτρα και αγαπάει την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα του, μίλησε στο Νewsbomb.gr για το νέο γύρο αιματοχυσίας

Ο ίδιος είναι γενικός παθολόγος και ρευματολόγος στο Εuropean Gaza Hospital, ένα από τα 14 συνολικά νοσοκομεία που έχει η Λωρίδα της Γάζας και για πολλές ώρες αδυνατούσε να βγει από το σπίτι του για να βοηθήσει στην περίθαλψη των τραυματιών, λόγω του χάους που επικρατεί για μία ακόμη φορά στον μικρό αυτός θύλακα που βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατιωτικής σύγκρουσης του Ισραήλ.

Ο ίδιος και η οικογένειά του, η σύζυγος και τα 4 παιδιά του, δύο αγόρια και δύο κορίτσια κλείστηκαν ερμητικά στο σπίτι τους από νωρίς το πρωί, ακούγοντας αρχικά τις ρουκέτες της Χαμάς να εκτοξεύονται ενάντια στο Ισραήλ και στη συνέχεια τα απανωτά χτυπήματα από τον ισραηλινό στρατό στο πλαίσιο των σκληρών αντιποίνων που ξεκίνησε η κυβέρνηση Νετανιάχου.

«Είμαστε καλά αλλά είναι βέβαιο ότι το Ισραήλ θα αντιδράσει με πολύ σκληρό τρόπο. Ξαφνικά ξυπνήσαμε ακούγοντας τρομακτικό θόρυβο από τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ. Πάνω από 1000 μαχητές της Χαμάς μπήκαν στα εδάφη του Ισραήλ και έχουν αιχμαλωτίσει πάνω απο 50 Ισραηλινούς στρατιώτες τους οποίους έφεραν στη Γάζα. Οι Ισραηλινοί θα απαντήσουν με ολομέτωπο πόλεμο» λέει.

Γιατί ξεκίνησε ο νέος γύρος αιματοχυσίας τον ρωτάμε. Ο ίδιος ειναι αντίθετος σε κάθε μορφή βίας ωστόσο συντάσσεται απόλυτα με τους σκοπούς του παλαιστινιακού λαού. «Νομίζω φτάσαμε σε σημείο που δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε. Ζούμε σε μία μεγάλη φυλακή, υπάρχουν πάνω απο 6.000 κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές. Υφιστάμεθα μία πολύ άδικη κατοχή απο το Ισραήλ και η διεθνής κοινότητα νίπτει τας χείρας της»

Ο ίδιος όπως μας λέει δεν μπορεί να πάει ακόμη στο νοσοκομείο να βοηθήσει με τους τραυματίες, θα το κάνει όμως σύντομα. Και ολοκληρώνει τη σύντομη κουβέντα μας με την εξής φράση «Η λευτεριά έχει κόστος, όλες οι παλαιστινιακές ομάδες αγωνίζονται για την ελευθερία της Παλαιστίνης. Πρέπει να βρεθεί λύση αρμονικής συνύπαρξης, αλλιώς ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Ο λαός μας υποφέρει εδώ και 60 χρόνια».

Ο ίδιος, μας έστειλε το παρακάτω δραματικό βίντεο:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή