Πόλεμος στο Ισραήλ: «Όλοι έχουν κάποιο δικό τους που δυστυχώς έχει σκοτωθεί» λέει Έλληνας προπονητής

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο προπονητής της Εθνικής Πόλο γυναικών του Ισραήλ, Δημήτρης Μαυρωτάς μίλησε για την κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.
2'

Ο προπονητής της Εθνικής Πόλο γυναικών του Ισραήλ, Δημήτρης Μαυρωτάς, μίλησε στην τηλεόραση του «Mega» για την κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Αίμα σε κάθε έκρηξη, νεκροτομείο η Γάζα, αίμα από βροχή ρουκετών, αντίποινα στο αιματοκύλισμα της Χαμάς το περασμένο Σάββατο.

Οι νεκροί, και από τις δύο πλευρές, ξεπερνούν τους 1.000, με το Ισραήλ πλέον να ετοιμάζει μεγάλης έκτασης επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επισημοποίηση, δια στόματος Νετανιάχου, ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο.

Ο Δημήτρης Μαυρωτάς μίλησε στο MEGA και μετέφερε την εμπειρία του από την εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ισραήλ.

«Έχουν σταματήσει οι αθλητικές δραστηριότητες όπως και εμείς έχουμε σταματήσει τις προπονήσεις τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Αυτή ήταν η ενημέρωση που είχαμε. Μετά θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα», είπε αρχικά ο κ. Μαυρωτάς.

«Στην πόλη που ζω εγώ, στη Νετάνη, που είναι 30 χιλιόμετρα βόρεια του Τελ Αβίβ, δεν ήχησαν οι σειρήνες, αλλά ήμουν δυο μέρες στο σπίτι με περιορισμό, μας είχαν δώσει οδηγία για περιορισμό των μετακινήσεων. Και όντως το Σάββατο, η πόλη μας ήταν νεκρή πόλη. Την Κυριακή – που είναι εργάσιμη – ξεκίνησε να κυκλοφορεί ο κόσμος και εγώ έφυγα την Δευτέρα το πρωί», συμπλήρωσε ο προπονητής της Εθνικής Πόλο γυναικών του Ισραήλ.

Για το πόσα άτομα φεύγουν από τη χώρα, ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε: «ξέρω ότι πολλοί Ισραηλινοί έχουν σπίτια στην Ελλάδα, έχουν αγοράσει πολλά σπίτια και πολλοί έχουν ξεκινήσει να έρθουν στη Ελλάδα να μένουν μέχρι να τελειώσει όλο αυτό. Στην πτήση που ήρθα εγώ με τον συνάδελφό μου, Σωτήρη Ζουμπουλιά, όλοι οι υπόλοιποι ήταν ξένοι, είτε Ισραηλινοί είτε ξένοι τουρίστες που έφυγαν».

«Έχω καθημερινή επαφή με τις παίκτριες μου, είναι όλες καλά ευτυχώς, το κακό είναι ότι με όλον τον κόσμο που μιλάω έχουν να μου διηγηθούν από μία ιστορία για κάποιον δικό τους ή γείτονα που δεν έχει καταφέρει να ζήσει. Είναι πολύς κόσμος, πολλά νέα παιδιά που έχουν σκοτωθεί. Οι παίκτριές μου εκπαιδεύονται να πάνε στον στρατό αλλά οι αθλήτριες των εθνικών ομάδων είναι υπό άλλο καθεστώς, δεν πηγαίνουν σε μάχιμες μονάδες, είναι περισσότερο σε γραφεία, αλλά είναι υποχρεωτική η θητεία και για τα κορίτσια και για τα αγόρια», κατέληξε ο κ. Μαυρωτάς.