Η τρομακτική στιγμή που μία ισραηλινή μητέρα και οι δύο μικροί γιοι της απάγονται από τη Χαμάς (vid)

Σοκαριστικό βίντεο δείχνει την στιγμή που μία μητέρα και οι δύο γιοι της σύρονται ουρλιάζοντας μακριά από το σπίτι τους κοντά στα σύνορα της Γάζας από μέλη της Χαμάς
2'

Η 30χρονη Shiri Silberman-Bibas κρυβόταν σε ασφαλές δωμάτιο μαζί με τον σύζυγο της Yarden τον 9 μηνών γιο της Kfir και τον τρίχρονο Ariel, όταν η Χαμάς κατέλαβε το Ισραήλ το Σάββατο.

Οπλισμένος με ένα μικρό πιστόλι ο Yarden έλπιζε να υπερασπιστεί την οικογένεια και το σπίτι τους στην περιοχή Kibbutz Nir Oz, ενώ γίνονταν επιδρομές στα χωριά, σε μία επίθεση όπου σκοτώθηκαν εκατοντάδες ισραηλινοί και πάνω από 100 πίαστηκαν όμηροι.

Ο πατέρας έστειλε στους συγγενείς «Σας αγαπώ όλους», ενώ κρύβονταν με μέλη της Χαμάς να ανοίγουν πυρ έξω από το παράθυρό της οικογένειας, σύμφωνα με αναφορές. Μισή ώρα αργότερα έγραψε «έρχονται μέσα» πριν διακοπεί η επικοινωνία. Από τότε δεν υπάρχουν νέα για την οικογένεια, ενώ και οι γονείς της 30χρονης μητέρας, αγνοούνται και εικάζεται ότι έχουν απαχθεί.

Ένα σοκαριστικό βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζει τη μητέρα να σίφγγει τα παιδιά της στην αγκαλιά της, ενώ τους απάγουν, χωρίς να υπάρχει κανένα ίχνος του πατέρα και από το βάθος ακούγονται φωνές «Έχει μωρό».

Η έκφραση τρόμου της μητέρας και εικόνες των αθώων παιδιών στις χαρούμενες στιγμές τους χρησιμοποιούνται από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο, για να απεικονίσουν τον τρόμο που έχει σκορπίσει η Χαμάς στο Ισραήλ.

Εκτοπισμένοι Ισραηλίτες σε αγρυπνία στην Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο διαδήλωσαν με φωτογραφίες της μητέρας και των γιων της με ένα πλακάτ να γράφει «Αφήστε τα παιδιά να φύγουν».

AFP via Getty Images

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς μίλησαν για τον τρόμο και την αγωνία που βιώνουν. Ξάδελφος της 30χρονης μιλώντας στο Sky News δήλωσε ότι η εξαφάνιση ενός μέλους της οικογένειάς του, τον έκανε να θέλει να πάει να πολεμήσει.

«Την πρώτη φορά που είδα τις εικόνες δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε «Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι έβλεπα και μετά είδα ακόμα μία φωτογραφία και ήταν ξεκάθαρο ότι πρόκειται για την ξαδέλφη μου, Shiri και τα δύο της παιδιά».

«Φοβάμαι μήπως τους χώρισαν, μήπως τους σκότωσαν, μήπως έχουν τραυματιστεί, μήπως δεν τους ξαναδούμε, μήπως δεν μάθουμε τίποτα για εκείνους ποτέ», λέει ο ξάδελφος της Shiri.

«Απλά ελπίζω να είναι ζωντανοί και να είναι μαζί. Τους θέλω σπίτι μαζί μου, για να τους αγκαλιάσω ξανά», είπε στους Νew York Times η ανιψιά της 30χρονης μητέρας.

«Νοιώθω ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι δεν ξέρουν τι να κάνω, γιατί πρόκειται για μία κατάσταση στην οποία δεν έχουμε ξανά υπάρξει στο παρελθόν. Αυτή είναι η αίσθηση στο Ισραήλ», πρόσθεσε. «Είναι καταστροφή».