Πόλεμος Ισραήλ: Έφεδρος στρατιωτικός μιλάει στο Newsbomb.gr - Η κατάσταση στα πεδία των μαχών

Για την κατάσταση που επικρατεί έως τώρα στο Ισραήλ μίλησε έφεδρος στρατιωτικός στο Newsbomb.gr αποκαλύπτωντας τις επόμενες κινήσεις του στρατού κατά της Χαμάς.
AP
2'

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ την τέταρτη ημέρα από την επίθεση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μίλησε έφεδρος στρατιωτικός, αποκαλύπτοντας τις σκέψεις του ισραηλινού στρατού και τις επόμενες κινήσεις εναντίον της Χαμάς.

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που εξασφάλισε το Newsbomb.gr η κατάσταση μέχρι στιγμής στο Ισραήλ συνοψίζεται σε οκτώ γεγονότα.

Πρώτον ο στρατός του Ισραήλ έχει ανακτήσει τον έλεγχο σε όλες τις κοινότητες του νότου εξοντώνοντας και συλλαμβάνοντας εκατοντάδες τρομοκράτες της Χαμάς οι οποίοι είχαν εισχωρήσει σε ισραηλινό έδαφος.

Δεύτερον έχουν ήδη κινητοποιηθεί και τοποθετηθεί στις μονάδες τους 300.000 έφεδροι σε 48 ώρες, μάλλον ρεκόρ κινητοποίησης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και για το ίδιο το Ισραήλ.

Τρίτον μονάδες τεθωρακισμένων, αυτοκινούμενα πυροβόλα και ΤΟΜΠ μετακινούνται προς τα σύνορα με τη Γάζα ενώ αντίστοιχη, αλλά πιο περιορισμένη μετακίνηση γίνεται και προς τα σύνορα με τον Λίβανο, όπως φαίνεται για προληπτικούς λόγους.

Τέταρτον, το φρόνημα του ισραηλινού λαού είναι υψηλό, υπάρχουν βίντεο με φαντάρους που πάνε στις μονάδες τους τραγουδώντας και σε διάφορα σημεία της χώρας πολίτες με σημαίες σταματάνε τις μετακινούμενες μονάδες, αγκαλιάζουν τους στρατιώτες και τους δίνουν τρόφιμα, νερό και δώρα.

Πέμπτον η ισραηλινή αεροπορία εντείνει τον βομβαρδισμό στόχων στη Γάζα, κυρίως εγκαταστάσεων και υποδομών της Χαμάς, με προφανή στόχο να ακυρώσει τη δυνατότητα της οργάνωσης να οργανώσει την άμυνα στην επίθεση που επίκειται.

Έκτον όπως ήδη έχει γίνει γνωστό ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σφραγίζεται με απόλυτο αποκλεισμό η Γάζα, με διακοπή ρεύματος και πλήρη απαγόρευση εισαγωγών τροφίμων και καυσίμων.

Έβδομον δεν υπάρχουν ακόμα ασφαλείς πληροφορίες για το πόσοι κάτοικοι της Γάζας έχουν προσπαθήσει να φύγουν για την Αίγυπτο, η οποία ωστόσο είναι διστακτική σε άνοιγμα των συνόρων και θα δώσει προτεραιότητα μόνο σε γυναικόπαιδα.

Τέλος όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στη Γάζα, αφού βομβαρδίσει όποια γνωστή εγκατάσταση της Χαμάς έχει καταγράψει. Το μόνο μεγάλο ερωτηματικό είναι η διαχείριση της ομηρείας δεκάδων Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών.