Mήνυμα αγωνίας από οικογένεια Αυστραλών που βρίσκεται παγιδευμένη στη Γάζα: Δεν αντέχουμε άλλο

Η οικογένεια ταξίδεψε στη Γάζα πριν από δύο εβδομάδες για να επισκεφθούν συγγενείς τους για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια
Photo: ΑP
2'

Ένα μήνυμα απελπισίας από μια οικογένεια Αυστραλών που έχει παγιδευτεί στη Γάζα αποκαλύπτει πώς «διέφυγαν το θάνατο» πολλές φορές από τους βομβαρδισμούς, αλλά και πως αρρώστησαν από το άγχος της ζωής σε μια εμπόλεμη ζώνη, αναφέρει η dailymail.co.uk

Οι γονείς και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας επτά και 10 ετών, ταξίδεψαν στη Γάζα πριν από δύο εβδομάδες για να επισκεφθούν την παλαιστινιακή τους οικογένεια για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Αλλά το ταξίδι πήρε μια εφιαλτική τροπή όταν τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν σε πόλεις στο νότο του Ισραήλ το Σάββατο σκοτώνοντας 1300 αμάχους.

Σε απάντηση, το Ισραήλ εξαπέλυσε ένα μπαράζ πυραυλικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες εκτιμάται ότι έχουν σκοτώσει περίπου 1100 Παλαιστίνιους.

Ο πατέρας της οικογένειας, ο οποίος παρέμεινε ανώνυμος για την ασφάλειά τους, είπε ότι το σπίτι δίπλα στο σπίτι των πεθερών του διαλύθηκε λίγες στιγμές πριν τραπούν σε φυγή.

Τώρα μένουν στο σπίτι των γονιών του στα νότια, κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα.

«Λίγες ώρες αφότου φτάσαμε, η γειτονιά έλαβε μια προειδοποίηση ότι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου θα βομβαρδιστεί και έτσι όλοι εκκενώθηκαν», είπε στην Daily Telegraph .

«Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν όχι μόνο το γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και το κτίριο δίπλα στα πεθερικά μου, απλώς επιζήσαμε».

Είπε ότι η οικογένεια πίστευε πραγματικά ότι θα πέθαιναν σε αρκετούς βομβαρδισμούς, μερικοί από τους οποίους έπεσαν μόλις 100 μέτρα μακριά.

Το άγχος που προκαλεσε αυτή η κατάσταση έχει αρρωστήσει σωματικά τον επτάχρονο και τη σύζυγό του.

«Η κόρη μου παθαίνει ιδιαίτερα κρίσεις πανικού και αρρωσταίνει σωματικά, κάνει συνεχώς εμετούς», είπε.

«Η γυναίκα μου είναι πολύ πιεσμένη, κάνει εμετούς και έχει διάρροια και επίσης αυξημένη θερμοκρασία. Δεν μπορούμε να δούμε γιατρό και δεν μπορούμε να φύγουμε από το σπίτι ».

Η οικογένεια έχει επανειλημμένα καλέσει τη γραμμή έκτακτης ανάγκης του Υπουργείου Εξωτερικών και Εμπορίου (DFAT) για να οργανώσει μια ασφαλή επιστροφή στο σπίτι, αλλά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα.

Ένα βασικό ζήτημα είναι ο βομβαρδισμός του Ισραήλ στην κύρια οδό διαφυγής για τους πρόσφυγες - τη συνοριακή διέλευση της Ράφα προς την Αίγυπτο.