Πόλεμος στο Ισραήλ – Κιμπούτς Μπε’ερί: Ο «παράδεισος» που μετετράπη σε «κόλαση»

Από το περασμένο Σάββατο (07/10), ο όλεθρος του πολέμου έχει «σκεπάσει» τον ουρανό του Ισραήλ. Η φρίκη των συγκρούσεων κορυφώνεται στις εικόνες που «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας από το κιμπούτς Μπε’ερί.
Πόλεμος στο Ισραήλ – Κιμπούτς Μπε’ερί: Ο «παράδεισος» που μετετράπη σε «κόλαση»
AP.
2'

Tο κιμπούτς Μπε’ερί, αυτή η μικρή, πανέμορφη κοινότητα, έσφυζε από κίνηση και ζωή. Όμως, μετά την 7η Οκτωβρίου, όλα άλλαξαν. Τα χαμόγελα «έσβησαν», οι φωνές σιώπησαν απότομα. Η αιφνίδια επίθεση των μαχητών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και την ευρύτερη περιοχή «έσπειρε» τον θάνατο στο Ισραήλ, το οποίο δοκιμάζεται για έκτο εικοσιτετράωρο από συνεχείς μάχες στα μέτωπα.

Το κιμπούτς Μπε’ερί αποτέλεσε τη σκοτεινή «αφετηρία» της Χαμάς

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου (07/10), ένοπλα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης εισέβαλαν στην κοινότητα και άφησαν πίσω τους εικόνες απόλυτης φρίκης. Διέπραξαν περισσότερες από 120 δολοφονίες, ενώ, μεταξύ των θυμάτων υπήρξαν και παιδιά. Άνθρωποι απήχθησαν, σπίτια λεηλατήθηκαν και ύστερα, πυρπολήθηκαν. Ανυπολόγιστη καταστροφή.

Η τραγική ιστορία της οκτάχρονης Έμιλυ

Ο Τόμας Χαντ αποτελεί έναν από τους ανθρώπους που γνώρισαν ιδίοις όμμασι τη βαρβαρότητα της Χαμάς, καθώς δύο μέρες μετά την αγωνία για την τύχη της κόρης του, πληροφορήθηκε ότι εντοπίσθηκε δολοφονημένη. «Είπαν, “Βρήκαμε την Έμιλυ, είναι νεκρή”, και εγώ είπα "Ναι!” και χαμογέλασα, γιατί αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή.

Καλύτερα ο θάνατος, παρά η ομηρία από τη Χαμάς. Ήταν είτε νεκρή, είτε στη Γάζα. Στη Γάζα, δεν έχουν φαγητό. Δεν έχουν νερό. Θα ήταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, γεμάτο με –ένας Θεός ξέρει– πόσους άλλους ανθρώπους. Θα ήταν τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, ώρα, μέρα και πιθανόν και τα επόμενα χρόνια. Ο θάνατος ήταν μία ευλογία, μία απόλυτη ευλογία», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή και συγκινημένος.

Σοκαριστικό βίντεο από την εισβολή της Χαμάς στο κιμπούτς Μπε’ερί

Κιμπούτς Μπε’ερί: Σχεδόν το 10% της κοινότητας είναι νεκρό

Αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες με τις σορούς ανθρώπων που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης. Οι άνδρες της Χαμάς «πυροβόλησαν τους πάντες, δολοφόνησαν παιδιά, μωρά, ηλικιωμένους, όλους εν ψυχρώ. Υπήρχαν πάρα πολλοί, περισσότεροι από εκατό νεκροί», ανέφερε ο εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ζάκα», Μότι Μπουκτζίν.

Προσοχή: Ακολουθούν σκληρές εικόνες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή