Ισραηλινός διπλωμάτης μαχαιρώθηκε στο Πεκίνο - Συναγερμός για έξαρση αντισημιτικών επιθέσεων

Πόλεμος στο Ισραήλ: Υπάλληλος της πρεσβείας του Ισραήλ στο Πεκίνο νοσηλεύεται  μετά από επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι, καθώς πληθαίνουν οι φόβοι για αντισημιτικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο. Στο Λονδίνο κλείνουν εβραικά σχολεία 

Ισραηλινός διπλωμάτης μαχαιρώθηκε στο Πεκίνο - Συναγερμός για έξαρση αντισημιτικών επιθέσεων
2'

Ένας υπάλληλος της πρεσβείας του Ισραήλ στο Πεκίνο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από επίθεση που δέχτηκε, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο υπάλληλος μαχαιρώθηκε σε ένα εμπορικό κέντρο.

Η κατάστασή του είναι σταθερή, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι πυροδότησε την επίθεση. Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοινωθέν, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση δεν συνέβη στο έδαφος της πρεσβείας. Η επίθεση εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θεωρείται «πιθανή τρομοκρατική».

Να σημειωθεί ότι η Χαμάς έχει απευθύνει παγκόσμια έκκληση για «ημέρα οργής» κατά των Ισραηλινών σήμερα Παρασκευή. Οι ισραηλινές αποστολές σε όλο τον κόσμο έχουν αυξήσει τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους στον απόηχο της παρούσας κλιμάκωσης.

Στο Λονδίνο τέσσερα εβραϊκά σχολεία έκλεισαν λόγω φόβων για την ασφάλεια των μαθητών. Το Δημοτικά Σχολεία Torah Vodaas στο Edgware, το Ateres Beis Yaakov Primary School στο Colindale και το Menorah High School στο Neasden ενημέρωσαν τους γονείς χθες το βράδυ ότι δεν θα ξανανοίξουν μέχρι τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Sky News ένα τέταρτο σχολείο επίσης δεν θα ανοίξει σήμερα. Ένα εβραϊκό φιλανθρωπικό ίδρυμα είπε ότι έχει καταγράψει αύξηση 324% στις αναφορές για αντισημιτισμό τις τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο.

Αυτό περιελάμβανε έξι επιθέσεις, 14 άμεσες απειλές, τρεις περιπτώσεις βανδαλισμού και 66 περιπτώσεις καταχρηστικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με το CST. Οι Εβραίοι μαθητές έχουν προειδοποιηθεί από τα σχολεία να καλύψουν τη στολή τους λόγω του φόβου επιθέσεων αντιποίνων για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή