Πόλεμος στο Ισραήλ: Σοροί Παλαιστινίων φυλάσσονταν σε φορτηγά ψυγεία παγωτού

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα φορτηγά, που εξακολουθούν να διαφημίζουν εικόνες χαρούμενων παιδιών που τρώνε παγωτά, χρησιμοποιούνται συνήθως για την παράδοση προϊόντων στα σούπερ μάρκετ - αλλά τώρα έχουν γίνει αυτοσχέδια νεκροτομεία.
SkyNews
1'

Τα πτώματα ορισμένων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς φυλάσσονται σε... φορτηγά ψυγεία παγωτού καθώς - σύμφωνα με ρεπορτάζ του SkyNews - η μεταφορά τους στα νοσοκομεία είναι πολύ επικίνδυνη, αναφέρει υγειονομικός αξιωματούχος στη Γάζα.

SkyNews

Ο Γιασέρ Αλί, γιατρός στο νοσοκομείο Σουχάντα Αλ Άκσα, είπε ότι το νεκροτομείο μπορεί να χωρέσει μόνο 10 πτώματα «έτσι έχουμε φέρει καταψύκτες παγωτού από τα εργοστάσια για να αποθηκεύσουμε τους τεράστιους αριθμούς σορών».

Τα φορτηγά, που εξακολουθούν να διαφημίζουν εικόνες χαρούμενων παιδιών που τρώνε παγωτά, χρησιμοποιούνται συνήθως για την παράδοση προϊόντων στα σούπερ μάρκετ - αλλά τώρα έχουν γίνει αυτοσχέδια νεκροτομεία.

Οι αρχές της Γάζας δήλωσαν ότι περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην περιοχή από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν κάνει λόγο για ασθενείς που «συσσωρεύονται» καθώς αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την εισροή νεκρών και τραυματιών.

Ο Δρ Άλι είπε ότι ακόμη και με τους καταψύκτες παγωτού, ο αριθμός των νεκρών «υπερβαίνει τη χωρητικότητα» του κεντρικού νεκροτομείου του νοσοκομείου και άλλων.

«Μεταξύ 20 και 30 σοροί κρατούνται επίσης σε σκηνές», ανέφερε.

Προειδοποίησε επίσης ότι οι οικογένειες δεν θα μπορέσουν να θάψουν τους συγγενείς τους εάν συνεχιστεί ο πόλεμος.