Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ: «Θα πάθετε ότι και η Χαμάς»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ισραηλινός Στρατός προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ να παραδειγματιστεί από το «τι συμβαίνει στη Χαμάς»
1'

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις προειδοποίησαν τη Χεζμπολάχ να «παρακολουθήσει πολύ προσεκτικά τι συμβαίνει στη Χαμάς», μετά τις πρόσφατες ανταλλαγές πυρών κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

«Με τη Χεζμπολάχ, είχαμε αρκετές αψιμαχίες κατά μήκος των συνόρων τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF, αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα «This Week» του ABC την Κυριακή.

«Ακόμη και σήμερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, είχαμε κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον δυνάμεων προκαλώντας πράγματι κάποιες απώλειες. Επομένως, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», είπε ο Λέρνερ.

Την Κυριακή, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση στην πόλη Shtula στο βόρειο Ισραήλ, σκοτώνοντας έναν Ισραηλινό, σύμφωνα με τους γιατρούς. Η Χεζμπολάχ είπε ότι η επίθεση της Κυριακής ξεκίνησε ως απάντηση στη δολοφονία ενός δημοσιογράφου του Reuters κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στον Λίβανο.

«Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα στη Χεζμπολάχ να παρακολουθεί πολύ στενά τι συμβαίνει στη Χαμάς στη Γάζα τη στιγμή που μιλάμε», πρόσθεσε ο Λέρνερ, τονίζοντας ότι η Χεζμπολάχ θα πρέπει να είναι «πολύ προσεκτική αν θα πρέπει να περάσει αυτό το όριο».

Το Ισραήλ παρακολουθεί επίσης στενά το Ιράν, είπε ο Λέρνερ, κατηγορώντας το γεγονός ότι χρησιμοποιούν «εκατομμύρια δολάρια» για τη «χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων».