Πόλεμος στο Ισραήλ: Τους 1.400 έφτασαν οι νεκροί Ισραηλινοί - Η Χαμάς κρατά ακόμη 155 ομήρους

Περισσότεροι των 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κατά του ισραηλινού εδάφους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε στην δημοσιότητα από το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ.
Πόλεμος στο Ισραήλ: Τους 1.400 έφτασαν οι νεκροί Ισραηλινοί - Η Χαμάς κρατά ακόμη 155 ομήρους
AP Photo
1'

«Περισσότεροι των 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Περισσότεροι των 120 Ισραηλινοί απήχθησαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς», ανακοίνωσε ο Ταλ Χάινριχ, εκπρόσωπος του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 1.300 νεκρούς.

155 όμηροι

Πάντως, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, η Χαμάς κρατά 155 ομήρους μετά την αιφνιδιαστική της επίθεση στο Ισραήλ.

Τα στρατεύματα εργάζονται για να πάρουν πίσω τους αιχμαλώτους «άμεσα» και «χωρίς όρους», δήλωσε την Κυριακή ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο Χέρτζογκ είπε ότι είναι μια «περίπλοκη κατάσταση» επειδή η Χαμάς «δεν υπακούει σε κανέναν κανόνα του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου με κανέναν τρόπο ή μορφή. Για χρόνια ήδη, κρατούν Ισραηλινούς στρατιώτες, πτώματα, πολίτες από προηγούμενους γύρους, χωρίς καν να λένε πληροφορίες για τη μοίρα τους, πού βρίσκονται και πώς νιώθουν».

Είπε ότι υπάρχει «μεγάλη διεθνής προσπάθεια» για την επιστροφή των ομήρων και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις ΗΠΑ για την υποστήριξή τους.

Έκκληση Γκουτέρες προς την Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

Νωρίτερα την Κυριακή, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση προς την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους χωρίς όρους και προς το Ισραήλ να επιτρέψει την ταχεία και απρόσκοπτη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Λωρίδα της Γάζας.

«Κάθε ένας από αυτούς τους στόχους ισχύει αυτός καθαυτόν. Δεν πρέπει να γίνουν διαπραγματευτικά όπλα και πρέπει να υλοποιηθούν διότι αυτό είναι το σωστό να γίνει», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή