Κωνσταντινούπολη: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε διαδήλωση στο ισραηλινό προξενείο

Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του λόγω καρδιακής προσβολής στη διάρκεια διαδήλωσης, μπροστά από το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη.
Πλήθος Τούρκων διαδήλωσε μετά το βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα
Α.Ρ
1'

Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, χθες βράδυ (17/10), μπροστά από το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη.

Στα επεισόδια που προκλήθηκαν τραυματίστηκαν άλλα 63 άτομα, εκ των οποίων οι 43 αστυνομικοί, αναφέρεται σε ανακοίνωση της νομαρχίας της Κωνσταντινούπολης. Οι διαδηλωτές, μέλη ισλαμιστικών οργανώσεων στην πλειοψηφία τους, συγκεντρώθηκαν έξω από το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ μετά την είδηση για τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας.

Σε αντίστοιχη συγκέντρωση στην Άγκυρα το πλήθος επιχείρησε να εισβάλει στη πρεσβεία του Ισραήλ. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σημαίες της Παλαιστίνης, της Χαμάς και της Τουρκίας και η αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Τουρκία στο υψηλότερο επίπεδο, προειδοποιώντας τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη χώρα να την εγκαταλείψουν αμέσως, γράφει η εφημερίδα Jerusalem Post