Βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα: «Υπάρχουν ανθρώπινα μέλη παντού στο προαύλιο»

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν εικόνες φρίκης στην αυλή του νοσοκομείου Αλ Αχλί που βομβαρδίστηκε στη Γάζα

Φρίκη στη Γάζα
Φρίκη στη Γάζα
Α.Ρ
1'

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές απόλυτης φρίκης και καταστροφής μετά το βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί, ανέφερε το συνεργαζόμενο δίκτυο NBC. Ένας χειρουργός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είπε ότι η οροφή του κτηρίου έπεσε μέσα, αφότου άκουσε μια μεγάλη έκρηξη χθες.

«Όταν έφτασα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, υπήρχαν εκατοντάδες τραυματίες», είπε ο Δρ Ghassan Abu-Sittah. Πήρε έναν ασθενή μέσα από την αυλή σε ένα ασθενοφόρο, όπου είπε ότι «μπορούσε να δει πτώματα σε όλη την αυλή και ακρωτηριασμένα μέλη».

Ένας άλλος μάρτυρας, αυτόπτης μάρτυρας, ο Muhammed Al-Turk, είπε στο NBC ότι είδε έναν πύραυλο να πέφτει στο νοσοκομείο, σκοτώνοντας δύο από τους φίλους του. «Δεν μπόρεσα να σταθώ στα πόδια μου από τη φρίκη της σκηνής», είπε, περιγράφοντας ότι έβλεπε πτώματα παιδιών και ηλικιωμένων.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη, αλλά ο Ισραηλινός Στρατός κατηγόρησε τη Χαμάς οτι ανεβάζει σκόπιμα τον αριθμό των νεκρών. Ο Mohammed Abu Selmia, διευθυντής του κεντρικού νοσοκομείου της πόλης της Γάζας, al Shifa, είπε ότι 350 θύματα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο του.

Πηγή: Sky News

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή