Πόλεμος στο Ισραήλ: Εξηγήσεις Μπάιντεν για το σχόλιο περί «άλλης ομάδας» για την έκρηξη

«Με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν απευθυνόμενος στον Νετανιάχου - Η εξήγηση που έδωσε για τη δήλωσή του

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εξηγήσεις Μπάιντεν για το σχόλιο περί «άλλης ομάδας» για την έκρηξη
2'

Μπάιντεν και Νετανιάχου πραγματοποίησαν σήμερα κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ για τον πόλεμο στο Ισραήλ. Ο Αμερικανός πρόεδρος αρχικά είπε ότι η Αμερική θα διασφαλίσει πως το Ισραήλ θα έχει ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί.

«Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν, προσθέτοντας στη συνέχεια: «Είμαι βαθιά θλιμμένος και εξοργισμένος από την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας χθες».

«Με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς», δήλωσε απευθυνόμενος στον Νετανιάχου και «δείχνοντας» την Ισλαμική Τζιχάντ.

Πάντως, η Ισλαμική Τζιχάντ έχει αρνηθεί τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, όπως και η Χαμάς. Από την άλλη οι Ισραηλινοί καταθέτουν τα δικά τους δεδομένα για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, επιρρίπτοντας ευθύνες στους τρομοκράτες της Παλαιστίνης.

Η επόμενη μέρα της φρίκης στο βομβαρδισμένο νοσοκομείο Aλ Αχλί

Η πιο δύσκολη μέρα του πολέμου ξημέρωσε σήμερα στη Γάζα, έπειτα από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί της Γάζας, με το χτύπημα να αφήνει πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και να προκαλεί παγκόσμιο σοκ.

Την επόμενη μέρα της επίθεσης, για την οποία ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος ήταν υπεύθυνος, η κατάσταση στη Γάζα είναι ακόμα πιο δραματική και η απελπισία στα πρόσωπα των αμάχων είναι φανερή στα πρόσωπά τους.

Οι Παλαιστίνιοι μεταφέρουν αντικείμενα από το νοσοκομείο το οποίο χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο, με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς να λέει ότι ισραηλινή αεροπορική επιδρομή προκάλεσε την έκρηξη, ενώ ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ήταν ένας παλαιστινιακός πύραυλος που δεν εκτοξεύτηκε σωστά.

Σύμφωνα με το Sky News o πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε σε δεύτερο χρόνο ότι αυτό το σχόλιο βασίστηκε σε δεδομένα που του έδειξε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι είναι «βαθιά λυπημένος και εξοργισμένος για την έκρηξη».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή