Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε περισσότερους από 100 στόχους στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι σραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δηλώνουν ότι έπληξαν αρκετές ακόμη τοποθεσίες που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ και στη Γαζά. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε περισσότερους από 100 στόχους στη Γάζα
2'

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δηλώνουν ότι έπληξαν περισσότερους από 100 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταξύ των οποίων και έναν που σκότωσε ένα μέλος των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς που συμμετείχε στις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ο Amjad Majed Muhammad Abu 'Odeh, στόχος ενός από τα χτυπήματα της νύχτας, συμμετείχε στη δολοφονία Ισραηλινών πολιτών στο νότιο Ισραήλ.

Ένα άλλο χτύπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας στόχευσε μια ομάδα των εναέριων δυνάμεων της Χαμάς, αφού επιχείρησαν να εκτοξεύσουν πυραύλους εναντίον ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών, λέει ο στρατός του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις λένε ότι μια υπόγεια σήραγγα, μια αποθήκη όπλων και δεκάδες κέντρα διοίκησης ήταν μεταξύ των 100 εγκαταστάσεων της Χαμάς που χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μεταξύ των στόχων ήταν επίσης ένα τζαμί στη συνοικία Jabaliya, το οποίο σύμφωνα με τις IDF περιείχε περιουσιακά στοιχεία και όπλα της Χαμάς και χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς ως παρατηρητήριο και ορμητήριο.

Παράλληλα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δηλώνουν ότι έπληξαν αρκετές ακόμη τοποθεσίες που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας ως απάντηση στις χθεσινές πυραυλικές και πυραυλικές επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Ανεξάρτητα, το Ισράλη λέει ότι πραγματοποίησε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκοτώνοντας έναν τρομοκρατικό πράκτορα στην περιοχή.

Δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον τρομοκρατικό πράκτορα, συμπεριλαμβανομένης της ένταξής του ή του τι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα