Ισραήλ - Πρώην επικεφαλής «Σιν Μπετ»: «Για να εξολοθρεύσουμε τη Χαμάς, πρέπει να μπούμε στα τούνελ»

Αναγκαία χαρακτήρισε την χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στη Γάζα ο ρώην επικεφαλής υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας  του Ισραήλ - «Πρέπει να μπούμε στη Γάζα με χερσαία επιχείρηση και θα το κάνουμε»

Ισραήλ - Πρώην επικεφαλής «Σιν Μπετ»: «Για να εξολοθρεύσουμε τη Χαμάς, πρέπει να μπούμε στα τούνελ»
1'

Ο πρώην επικεφαλής υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ (Σιν Μπετ), Τζέικομπ Πέρι, σχολίασε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Όπως είπε το Ισραήλ δεν χρειάζεται τη βοήθεια των ΗΠΑ για να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι για να εξοντωθεί η Χαμάς θα πρέπει ο ισραηλινός στρατός να καταφέρει να μπει στα τούνελ.

Αναλυτικά ο Τζέικομπ Πέρι δήλωσε:

«Είναι αλήθεια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουνε εμπλακεί, είναι ο καλύτερος φίλος των Ισραηλινών.

ΟΙ ΗΠΑ έστειλαν πλοία, στρατιώτες ενώ προειδοποίησαν το Ιράν κι άλλες χώρες να μν εμπλακούν αλλά εμείς κάνουμε τα πάντα μόνοι μας. Ωστόσο ακούμε τις συμβουλές των φίλων μας είτε είναι οι ΗΠΑ είτε η Ε.Ε. Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια άλλων για να επιτεθούμε.

Το Ισραήλ είναι ικανό να διαχειριστεί τη Χαμάς και στο Βορρά τη Χεζμπολά, θα το κάνουμε. Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθε των ΗΠΑ.

Στη Γάζα υπάρχει μια δεύτερη υπόγεια πόλη κάτω από την πόλη της Γάζας. Εκεί βρίσκονται οι περισσότεροι στρατιώτες και διοικητές της οργάνωσης, διότι φοβούνται τις αεροπορικές επιδρομές.

Ξέρετε, για να ξεφορτωθούμε τη Χαμάς πρέπει να ξεφορτωθούμε αυτά τα τούνελ. Για να μπορέσουμε να μπούμε σε αυτά τα τούνελ πρέπει να μπούμε στη Γάζα με χερσαία επιχείρηση και θα το κάνουμε».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή