Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού: «Απόψε επεκτείνουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις μας στη Γάζα»

Ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, έκανε δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο με τη Χαμάς, οι οποίες μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού: «Απόψε επεκτείνουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις μας στη Γάζα»
AP
2'

Χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς ετοιμάζει το Ισραήλ, καθώς ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι «απόψε επεκτείνουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις μας στη Γάζα», σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε.

Ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, έκανε δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο με τη Χαμάς, οι οποίες μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Σε συνέντευξη Τύπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, ο Ντάνιελ Χάγκαρι δίνει την ενημέρωση και λέει ότι ο στρατός είναι «έτοιμος σε όλα τα μέτωπα» για να διατηρήσει την ασφάλεια του Ισραήλ και θα επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του απόψε.

«Οι επίγειες δυνάμεις μας επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους. Οι IDF επιχειρούν σε όλες τις διαστάσεις», λέει.

Οι στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού βρίσκονται σε «υψηλή επιφυλακή» κατά μήκος των βόρειων συνόρων και η δύναμη «πυροβολεί κελιά» κατά μήκος του.

«Στο εσωτερικό μέτωπο, σας καλώ να συνεχίσετε να τηρείτε τις οδηγίες της εντολής του home front», λέει, προσθέτοντας ότι γίνεται δουλειά για τη βελτίωση μιας εφαρμογής προειδοποίησης που χρησιμοποιούν οι πολίτες.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού λέει στους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν νότια, αφού ανακοίνωσε την επέκταση της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ.

Φόβοι ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει το νοσοκομείο Al Shifa

Το Ισραήλ δεν αποκλείεται να χτυπήσει το νοσοκομείο Al Shifa στην Γάζα μετά τους ισχυρισμούς πως κάτω από αυτό βρίσκονται εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα το αρχηγείο της Χαμάς.

Σχετικά με πιθανό ισραηλινό χτύπημα στο νοσοκομείο Al-Shifa στη Γάζα, ο ΟΗΕ λέει ότι οποιαδήποτε επίθεση σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης «θα αποτελεί παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε την Παρασκευή το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας ως ασπίδα για τις σήραγγες και τα επιχειρησιακά του κέντρα.

«Η Χαμάς έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου και σε κρησφύγετα για τους τρομοκράτες και τους διοικητές της Χαμάς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ.

Έδειξε φωτογραφίες, διαγράμματα και ηχογραφήσεις που, όπως είπε, δείχνουν πώς η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομειακό σύστημα και ειδικότερα το νοσοκομείο Al Shifa για να κρύψει μια ποικιλία από θέσεις διοίκησης και σημεία εισόδου στο εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων κάτω από τη Γάζα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή