Χαμάς: Επτά όμηροι σκοτώθηκαν στην Τζαμπαλίγια από τις ισραηλινές επιθέσεις

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι επτά πολίτες που ήταν όμηροι σκοτώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, κατά τις ισραηλινές επιθέσεις

Θρήνος μετά την επίθεση στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια
Θρήνος μετά την επίθεση στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια
ΑΡ
1'

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι επτά πολίτες που ήταν όμηροι σκοτώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, κατά τις ισραηλινές επιθέσεις,ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Τουλάχιστον έξι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν κατοικημένες περιοχές στον προσφυγικό καταυλισμό στα περίχωρα της πόλης της Γάζας την Τρίτη, σκοτώνοντας περισσότερους από 50 ανθρώπουςκαι τραυματίζοντας περίπου 150 άτομα, ανέφεραν σε προηγούμενη δήλωσή τους αξιωματούχοι της Χαμάς.

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, που κυβερνά τη Γάζα, έχει απελευθερώσει μέχρι στιγμής τέσσερις αμάχους μεταξύ των 239 που πιστεύεται ότι κρατούνται, ενώ έχει προαναγγείλει οτι μέσα στις επόμενες ημέρες θα απελευθερώσει κι άλλους.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην ομιλία του σήμερα προειδοποίησε οτι «ο πόλεμος θα είναι δύσκολος και μακρύς». «Έχουμε σημαντικά επιτεύγματα αλλά και οδυνηρές απώλειες» τόνισε, προσθέτοντας ότι «κάθε στρατιώτης μας είναι ένας ολόκληρος κόσμος»

«Ολόκληρο το έθνος του Ισραήλ σας αγκαλιάζει, οι οικογένειες, από τα βάθη της καρδιάς μας. Είμαστε όλοι μαζί σας την ώρα της μεγάλης θλίψης σας. Οι στρατιώτες μας έπεσαν σε έναν δίκαιο πόλεμο, έναν πόλεμο για το σπίτι μας. Σας υπόσχομαι πολίτες του Ισραήλ: θα συνεχίσουμε μέχρι να εκπληρώσουμε την αποστολή - θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».

Νωρίτερα οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει οτι 11 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη Γάζα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή