ΟΗΕ: «Η Γάζα έγινε απέραντο νεκροταφείο» - Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε δέκα λεπτά
«Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε 10 λεπτά - ίσως έτσι μπορούμε να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε», λέει συντετριμμένος στο Sky News o διευθυντή της εκστρατείας Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης Μπεν Τζαμάλ για την κατάσταση στη Γάζα.
Περισσότερα από 3.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα και περίπου 6.300 έχουν τραυματιστεί, είπε. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος οι άνθρωποι να αρχίσουν να «μουδιάζουν με τις στατιστικές»
Η Λωρίδα της Γάζας είναι πλέον νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά, δήλωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς προειδοποίησαν για την προοπτική να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι από αφυδάτωση εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ στον πολιορκημένο θύλακα.
Ο ισραηλινός στρατός έχει διευρύνει τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη Γάζα - συμπεριλαμβανομένων σπιτιών και νοσοκομείων - η οποία υφίσταται ανελέητες αεροπορικές επιδρομές μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που σκότωσε 1.400 ανθρώπους στο Ισραήλ, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Περισσότεροι από 8.500 Παλαιστίνιοι, κυρίως παιδιά και γυναίκες, έχουν σκοτωθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας. «Οι σοβαρότεροι φόβοι μας σχετικά με τον αναφερόμενο α σε μόλις ένα δεκαπενθήμερο», δήλωσε χθες ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της UNICEF.
«Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκαν περισσότερα από 3.450 παιδιά, αριθμός που αυξάνεται σημαντικά κάθε μέρα. Η Γάζα έχει γίνει νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά. Είναι μια ζωντανή κόλαση για όλους τους άλλους».
«Αυτοί οι αριθμοί θα πρέπει να μας σοκάρουν και να μας ταρακουνήσουν μέχρι τον πυρήνα», λέει η Κατρίν Ράσελ εκτελεστική διευθυντρια της Unicef. Η υπηρεσά ζήτησε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, με ανοιχτά όλα τα περάσματα πρόσβασης στη Λωρίδα της Γάζας για την ασφαλή, διαρκή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου νερού, τροφίμων, ιατρικών προμηθειών και καυσίμων.
«Και αν δεν υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ούτε νερό, ούτε φάρμακα, ούτε απελευθέρωση των απαχθέντων παιδιών; Στη συνέχεια κινούμαστε προς ακόμη μεγαλύτερες φρικαλεότητες που θα πλήξουν αθώα παιδιά».
Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, Γενς Λάερκε, πρόσθεσε: «Είναι σχεδόν αφόρητο να σκεφτόμαστε παιδιά θαμμένα κάτω από τα ερείπια, αλλά [με] πολύ μικρή ευκαιρία ή δυνατότητα να τα βγάλουμε έξω».