Στο Ισραήλ o Μπλίνκεν: Θα πιέσει για «προσωρινή» ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα

Τη δεύτερη επίσκεψή του στο Ισραήλ μετά τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς και τα ισραηλινά αντίποινα, πραγματοποιεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

O Άντονι Μπλίνκεν
O Άντονι Μπλίνκεν
ΑΡ
1'

O επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισκέπτεται εκ νέου το Ισραήλ, σε μία ακόμη προσπάθεια να τερματιστεί η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή. Ο Άντονι Μπλίνκεν έφτασε σήμερα στο Τελ Αβίβ με βασικό στόχο να παροτρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση να συμφωνήσει σε παύσεις των μαχών στη Γάζα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν μια γενική κατάπαυση του πυρός αλλά μια «προσωρινή, τοπική» παύση. Αναχωρώντας από την Ουάσιγκτον, ο Μπλίνκεν είπε ότι θα συζητήσει συγκεκριμένα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των ζημιών στους αμάχους στη Γάζα κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Η εξασφάλιση της απελευθέρωσης περισσότερων από 200 ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς θα είναι ένα άλλο κεντρικό θέμα των συνομιλιών του. Ο Μπλίνκεν θα έχει επίσης συνομιλίες στην Ιορδανία. Το Ισραήλ εν τω μεταξύ είπε το βράδυ της Πέμπτης(2/11) οτι ο στρατός του είχε περικυκλώσει πλήρως την πόλη της Γάζας και είχε εμπλακεί σε μάχες πρόσωπο με πρόσωπο με τους μαχητές της Χαμάς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή