Πόλεμος Ισραήλ: Ο IDF κατέλαβε προπύργιο της Χαμάς - Απόρρητες πληροφορίες και χάρτες στα χέρια του

Πόλεμος Ισραήλ: Η εγκατάσταση λέγεται ότι στεγάζει μαχητές και το αρχηγείο πληροφοριών της Χαμάς που εδρεύει στη Τζαμπαλίγια
IDF SPOKESPERSON UNIT
1'

Επιχειρησιακοί χάρτες, πίνακες διοίκησης και ελέγχου και προσωπικά στοιχεία διοικητών της Χαμάς, βρήκαν στρατιώτες της Ταξιαρχίας Givati ​​του IDF οι οποίοι ανέλαβαν τον έλεγχο ενός προπύργιου της οργάνωσης στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αποκαλύπτοντας τεκμηρίωση που θα μπορούσε να είναι κρίσιμη για την πρόοδο του Ισραηλινού Στρατού στον πόλεμο, σύμφωνα με δήλωση από τον εκπρόσωπο του IDF.

Η εγκατάσταση λέγεται ότι στεγάζει μαχητές και το αρχηγείο πληροφοριών της Χαμάς που εδρεύει στη Τζαμπαλίγια.

Παρόμοιο περιεχόμενο βρέθηκε στα πτώματα τόσο των αιχμαλώτων όσο και των νεκρών μαχητών της Χαμάς μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Αποκαλύφθηκαν επίσης χάρτες διοίκησης και ελέγχου καθώς και επιχειρησιακές εντολές για την οργάνωση.

"Η ταξιαρχία Givati ​​έκανε επιδρομή στην πόλη της Γάζας. Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, μαζί με το 196ο τάγμα των τεθωρακισμένων, η μονάδα μπήκε στο ίδιο το οχυρό, έδωσε σκληρές μάχες με τρομοκράτες, σκοτώσαμε αρκετούς, καταστρέψαμε φρεάτια, υπόγεια και φέραμε σημαντικές πληροφορίες υλικά», είπε ο αντισυνταγματάρχης Ζ, διοικητής της ταξιαρχίας Givati.

Και πρόσθεσε, «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε επιδρομές στα οχυρά σας και να σας σκοτώνουμε μέσα στα φρεάτια, υπόγεια και όπου κι αν μας περιμένετε».

Με πληροφορίες από jpost.com