Πόλεμος Ισραήλ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη και συνάντηση με Αμπάς

Πόλεμος Ισραήλ: Σήμερα μεταβαίνει και στην Τουρκία, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του
Πόλεμος Ισραήλ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη και συνάντηση με Αμπάς
1'

Ο Άντονι Μπλίνκεν συναντά τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης συναντήθηκε με τον Αμπάς στη Ραμάλα, καθώς η παγκόσμια ανησυχία αυξάνεται για την κλιμακούμενη βία στα κατεχόμενα εδάφη παράλληλα με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο Μπλίνκεν έχει επισκεφθεί το Ισραήλ στην έναρξη του πολέμου, αλλά αυτό ήταν το πρώτο του ταξίδι στη Δυτική Όχθη.

Χθες, Σάββατο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με βασικούς υπουργούς Εξωτερικών της Μέσης Ανατολής στην Ιορδανία - και πίεσε για υποστήριξη στον σχεδιασμό ενός μεταπολεμικού μέλλοντος για τη Γάζα.

Ο Μπλίνκεν προσπαθεί να δημιουργήσει υποστήριξη μεταξύ των κορυφαίων αραβικών εθνών που παραμένουν επιφυλακτικά καθώς το Ισραήλ εντείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Γάζα.

Ο Μπλίνκεν θα επισκεφθεί σήμερα την Τουρκία, ενώ αύριο αναμένεται η συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

Σε ανακοίνωσή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: «Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 5-6 Νοεμβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, προβλέπεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Γάζα, περιφερειακά θέματα και τις διμερείς σχέσεις».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή