Πόλεμος στο Ισραήλ – Χαμάς: «Θα παραμείνουμε στη Γάζα και δεν θα δεχθούμε κυβέρνηση δωσίλογων»

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε κυβέρνηση δωσίλογων στη Γάζα», επεσήμανε ηγετικό στέλεχος της Χαμάς στον Λίβανο.
AP.
1'

Σήμερα (06/11), ηγετικό στέλεχος της Χαμάς στον Λίβανο υποστήριξε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση θα παραμείνει στη Λωρίδα της Γάζας και δεν πρόκειται να δεχθεί μία «κυβέρνηση του Βισύ» στον θύλακα.

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι ο στόχος του πολέμου στη Γάζα είναι «να εξοντώσει τη Χαμάς», σε απάντηση για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι, άμαχοι στην πλειονότητα αυτών. Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με τη Χαμάς.

«Σε αυτούς που πιστεύουν ότι η Χαμάς θα εξαφανισθεί, αναφέρω ότι θα παραμείνει σταθερά στη συνείδηση του λαού μας και καμία δύναμη στον κόσμο δεν θα μπορεί να την εξαλείψει ή να την περιθωριοποιήσει», τόνισε ο Ουσάμα Χαμντάν, ο επικεφαλής της Χαμάς στον Λίβανο, σε συνέντευξη Τύπου.

«Ο λαός μας δεν θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλουν τα δικά τους σχέδια, που στοχεύουν στη συγκρότηση μίας κυβέρνησης που βολεύει αυτές και τον κατακτητή (σ.σ. το Ισραήλ) και ο λαός μας δεν θα δεχθεί μία νέα κυβέρνηση του Βισύ», συνέχισε, κάνοντας αναφορά στο φιλοναζιστικό καθεστώς της κατεχόμενης Γαλλίας, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχετικές ειδήσεις