Πόλεμος στο Ισραήλ: Ακραία κίνηση Ερντογάν - Σενάρια για Τούρκους στρατιώτες στο πλάι της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο πρώην σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης Τραμπ αποκάλυψε την πληροφορία

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ακραία κίνηση Ερντογάν - Σενάρια για Τούρκους στρατιώτες στο πλάι της Χαμάς
2'

Από την πρώτη ημέρα του πολέμου του Ισραήλ, ο Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία είχαν ταχθεί υπέρ της Χαμάς, κάνοντας μάλιστα για «στρατό απελευθέρωσης» απέναντι στο Ισραήλ.

Η ακραία ρητορική του Τούρκου προέδρου και σε αυτό το ζήτημα προκάλεσε σάλο στους κόλπου του ΝΑΤΟ, καθώς το Ισραήλ όπως και η Τουρκία, είναι μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Ο πρώην σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης Τραμπ και ανώτερος συνεργάτης του περιοδικού The American Conservative, συνταγματάρχης ε.α Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, προχώρησε σε μια αποκάλυψη η οποία θα συζητηθεί αν και εφόσον επαληθευτεί.

«Τούρκοι στρατιώτες θα πολεμήσουν τελικά στη Γάζα.

Ο Ερντογάν είναι ευαίσθητος στην παρούσα στιγμή, κινητοποιεί τη χώρα. Αυτό θα γίνει, είναι λάθος να τον υποτιμήσετε.

Ο Ερντογάν είναι ο μοναδικός άνθρωπος στη Μέση Ανατολή με την ικανότητα να καταστρέψει το Ισραήλ. Δώστε προσοχή!».

Με αυτή την ανάρτηση ο ΜακΓκρέγκορ θέλησε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την φιλοδοξία του Ερντογάν να εμπλακεί στη Μέση Ανατολή.

«Το Ισραήλ κάνει ό,τι και οι Ναζί»

Ενδεικτικό της ακραίας ρητορικής που έχει υιοθετήσει η Άγκυρα απέναντι στο Ισραήλ είναι και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται.

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ συνέκρινε την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα με «όσα έκαναν οι ναζί», μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι τα πλοία και τα πυρηνικά υποβρύχια που στέλνουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί «δεν μπορούν να κάνουν τίποτα».

«Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί νομίζουν πως εξ αποστάσεως θα λύσουν το θέμα της Γάζας και τρέχουν πίσω απο το Ισραήλ. Να ξέρουν πως δεν θα υπάρχει κανένα όφελος από το να στέλνουν πολεμικά πλοία ή πυρηνικά υποβρύχια στην περιοχή. Αυτοί που έκαναν σκλάβους τους εκατομμύρια Αφρικανούς, αυτοί που δολοφόνησαν 200.000 Αλγερινούς, αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους στην γενοκτονία στη Σρεμπένιτσα, ας καταλάβουν πως ενεργοποίησαν και τώρα το ίδιο λογισμικό. Η κυβέρνηση Νετανιάχου σήμερα κάνει όσα έκαναν οι ναζί! Αυτά που κάνει η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι το ίδιο με αυτά που έκαναν οι ναζί» είπε ο Τσελίκ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή