Ισραηλινός στρατός: «Οι ηγέτες της Χαμάς είναι μελλοθάνατοι» - Η πρόοδός μας, αργή και σταθερή

Η ηγεσία της Χαμάς θα εξαλειφθεί μέσα και έξω από τη Γάζα», διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος
2'

Ο Τζόναθαν Κόνρικους, ο εν ενεργεία εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, περιέγραψε την ηγεσία της Χαμάς εντός και εκτός της Γάζας ως «μελλοθάνατους» σε συνέντευξή του στο Sky News στην Αυστραλία. Δημοσιεύοντας ένα κλιπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο τόνισε οτι δέχθηκε «αναζωογονητικές ερωτήσεις σχετικά με τις μάχες και την κατάσταση στο έδαφος», είπε στους τηλεθεατές:

«Η αποστολή [μέσα στη Γάζα] είναι να εμπλακούμε με τη Χαμάς και απλώς να διαλύσουμε κάθε προπύργιό της που είναι θαμμένο υπόγεια σε καταφύγια. Το κάνουμε αυτό με αργή και σχολαστική σειρά σύμφωνα με το σχέδιο. Η πρόοδός μας είναι καλή και σταθερή.

Είναι ένας πολύ απαιτητικός χώρος μάχης. Η Χαμάς έχει προετοιμάσει το πεδίο της μάχης, δυστυχώς, πολύ καλά. Και είναι εντελώς μπλεγμένο με σήραγγες. Πολλά από αυτά σύντομες τακτικές σήραγγες που είναι βασικά θέσεις μάχης, επιτρέπουν στη Χαμάς να μετακινείται από τον έναν σύμμαχο στον άλλο.

Να αναδύεται και μετά να βυθίζεται. Και μερικά είναι μακρύτερα και βαθύτερα και ευρύτερα. Αλλά σιγά σιγά φτάνουμε σε όλα και υπάρχουν κέρδη που επιτυγχάνονται κάθε μέρα του αγώνα.

Η οδηγία είναι σίγουρα να σκοτωθούν ή να συλληφθούν… όλοι οι ηγέτες της Χαμάς. Αυτοί που σχεδίασαν, διευκόλυναν και εκτέλεσαν τη δολοφονική σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Το είπαμε ξεκάθαρα. Όλοι τους είναι νεκροί και δεν το ξέρουν. Και είναι μόνο θέμα χρόνου μέσα στη Γάζα και έξω από τη Γάζα, έως ότου αυτοί οι ηγέτες της Χαμάς είτε θα συλληφθούν είτε θα σκοτωθούν από το Ισραήλ»