IDF: Κατέστρεψε 130 τούνελ της Χαμάς στη Γάζα «Βρήκαμε προμήθειες νερού και οξυγόνου»

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε 130 σήραγγες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

O ισραηλινός στρατός κατέστρεψε τούνελ της Χαμάς
O ισραηλινός στρατός κατέστρεψε τούνελ της Χαμάς
ΑΡ
1'

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι ο στρατός έχει καταστρέψει 130 σήραγγες της Χαμάς από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Γάζα. «Οι μάχιμοι μηχανικοί του IDF εργάζονται επί του παρόντος για να αποκαλύψουν και να καταστρέψουν τις τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των τούνελ.

Αποθηκευτικός χώρος νερού και οξυγόνου που ανακαλύφθηκαν μέσα στις σήραγγες υποδηλώνουν τις προετοιμασίες της Χαμάς για παρατεταμένες παραμονές υπόγεια», ανέφερε το IDF. Χθες ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε μια σήραγγα της Χαμάς κοντά σε σχολείο υπό την αιγίδα της UNRWA στην περιοχή Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα.

Το IDF μοιράστηκε επίσης ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει την καταστροφή «κοντά στο σχολείο» μέσω κάμερας drone. Το Ισραήλ άρχισε να χτυπά τη Γάζα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι και περισσότεροι από 200 ελήφθησαν όμηροι.

Το IDF επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο ενός ακόμη στρατιώτη ανεβάζοντας τον αριθμό των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην επίθεση εδάφους σε 31. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς αναφέρει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Γάζα έχει αυξηθεί σε 10.569 από τότε που ξεκίνησαν τα αντίποινα του Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή