Ο IDF κατέλαβε αρχηγείο της Χαμάς στη Τζαμπαλίγια - Μάχες 10 ωρών από εδάφους και μέσα σε τούνελ

«Οι στρατιώτες μας κατέλαβαν το αρχηγείο μετά από 10 ώρες μάχης, κατά τη διάρκεια της οποίας σκότωσαν μέλη της Χαμάς, κατέσχεσαν αρκετά όπλα, αποκάλυψαν υπόγεια τούνελ, ένα από τα οποία κοντά σε σχολείο, που οδηγούσε σε ένα εκτεταμένο υπόγειο δίκτυο», είπε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι. 
2'

Μαίνονται οι μάχες μέσα στην πόλη της Γάζας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς, ενώ ο IDF κατέλαβε αρχηγείο της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια μετά από μάχη 10 ωρών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Ο Ντανιέλ Χαγκάρι αναρτώντας και τα σχετικά βίντεο ανέφερε ότι στρατιώτες από τη μονάδα πεζικού της ταξιαρχίας Nahal «διασφάλισαν» το αρχηγείο Outpost 17 της Χαμάς στη βόρεια Γάζα, μετά από μάχες τόσο από εδάφους όσο και μέσα στα τούνελ.

«Οι στρατιώτες μας κατέλαβαν το αρχηγείο μετά από 10 ώρες μάχης, κατά τη διάρκεια της οποίας σκότωσαν μέλη της Χαμάς, κατέσχεσαν αρκετά όπλα, αποκάλυψαν υπόγεια τούνελ, ένα από τα οποία κοντά σε σχολείο, που οδηγούσε σε ένα εκτεταμένο υπόγειο δίκτυο», είπε ο Χαγκάρι.

Οι ισραηλινοί σρατιώτες εντόπισαν και «σημαντική ποσότητα επιχειρησιακού υλικού», σχετικά με μελλοντικά σχέδια της Χαμάς, ωστόσο δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για το υλικό.