OHE: Ενός λεπτού σιγή για τους 101 εργαζόμενους της οργάνωσης που σκοτώθηκαν στη Γάζα

Οι εργαζόμενοι των Ηνωμένων Εθνών τήρησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν τη μνήμη των 100 και πλέον συναδέλφων τους που σκοτώθηκαν στη Γάζα.

OHE: Ενός λεπτού σιγή για τους 101 εργαζόμενους της οργάνωσης που σκοτώθηκαν στη Γάζα
1'

Οι σημαίες των Ηνωμένων Εθνών κυμάτισαν μεσίστιες καθώς το προσωπικό στη Γενεύη έσκυψε το κεφάλι και άναψε ένα κερί στη μνήμη των 101 υπαλλήλων της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ (UNRWA) που σκοτώθηκαν από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος.

«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων που σκοτώθηκαν στην ιστορία της οργάνωσής μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε η Τατιάνα Βαλόβαγια, Γενική Διευθύντρια του ΟΗΕ στη Γενεύη.

«Είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ σήμερα, ενωμένοι σε αυτήν την πολύ συμβολική τοποθεσία, για να δείξουμε σεβασμό στους γενναίους συναδέλφους μας που θυσίασαν τη ζωή τους υπηρετώντας υπό τη σημαία των Ηνωμένων Εθνών.

«Θα ήθελα να πω ότι αντιμετωπίζουμε πραγματικά πολύ δύσκολες στιγμές για την πολυμέρεια, για τον κόσμο», πρόσθεσε η Βαλόβαγια. «Αλλά τα Ηνωμένα Έθνη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ».

Η UNRWA, ιδρύθηκε το 1949 μετά τον πρώτο αραβο-ισραηλινό πόλεμο, παρέχει δημόσιες υπηρεσίες, όπως σχολεία, υγειονομική περίθαλψη και βοήθεια. Πολλοί από τους 5.000 υπαλλήλους της UNRWA που εργάζονται στη Γάζα είναι και οι ίδιοι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή