ΠΟΥ: Έχασε επαφή με το προσωπικό στο Αλ Σίφα - «Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης»
Ο ΠΟΥ έχασε την επαφή με το προσωπικό του νοσοκομείου Αλ-Σίφα μετά την ισραηλινή επιδρομή
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχασε την επαφή με το προσωπικό του νοσοκομείου «Αλ Σίφα» μετά τη διείσδυση των ισραηλινών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού. Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι οι αναφορές για την επιχείρηση των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ είναι «βαθιά ανησυχητικές».
«Έχουμε χάσει ξανά επαφή με το υγειονομικό προσωπικό στο νοσοκομείο», έγραψε στην πλατφόρμα X, προσθέτοντας οτι «ανησυχούμε εξαιρετικά για την ασφάλεια των ίδιων και των ασθενών τους».
Σε ξεχωριστά σχόλια, ο αναπληρωτής γγ του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς είπε ότι ήταν «καταρρακωμένος» από τις αναφορές για τις επιδρομές. «Η προστασία των νεογνών, των ασθενών, του ιατρικού προσωπικού και όλων των πολιτών πρέπει να υπερισχύσει όλων των άλλων ανησυχιών», είπε. «Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης» κατέληξε.
Ισραήλ: Δημοσίευσε φωτογραφίες από την επιδρομή στο Αλ-Σίφα
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις εν τω μεταξύ δημοσίευσαν εικόνες που ισχυρίζονται ότι δείχνουν τη συνεχιζόμενη επιχείρηση τους στο νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε μια «ακριβή και στοχευμένη» επιχείρηση στις εγκαταστάσεις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, διεισδύοντας στην περιοχή με τανκς και στρατεύματα.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι παρέδωσε ιατρικές προμήθειες, παιδικές τροφές και θερμοκοιτίδες στο νοσοκομείο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη Γάζα. Ακολουθούν εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα ο IDF και δεν έχουν επαληθευτεί από το Sky News.
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομείο για στρατιωτικούς σκοπούς -κάτι που έχει διαψευσθεί από την οργάνωση. Η Χαμάς λέει ότι 650 ασθενείς και 5.000 έως 7.000 άλλοι άμαχοι είναι παγιδευμένοι μέσα στο νοσοκομείο, και δέχονται συνεχή πυρά από ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Ισχυρίζεται ότι 40 ασθενείς, ανάμεσά τους τρία μωρά, έχουν πεθάνει τις τελευταίες ημέρες καθώς οι προμήθειες καυσίμων, νερού, τροφίμων και ιατρικού εξοπλισμού μειώνονται δραματικά.