Ισραήλ: Συνταγματάρχης περιγράφει τι έζησε στη Γάζα στον πόλεμο με την Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ισραηλινός Συνταγματάρχης περιγράφει στην κάμερα τα όσα εφιαλτικά έζησε στη Γάζα, πολεμώντας μέλη της Χαμάς.
2'

Ο Συνταγματάρχης του Ισραηλινού στρατού, που επέστρεψε από τη Λωρίδα της Γάζας, μίλησε στην κάμερα του ΣΚΑΪ, για όλα όσα βίωσε.

Για την Χαμάς τόνισε πως «είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που δεν νοιάζεται για τον λαό της. Κρύβονται ανάμεσα στους απλούς πολίτες. Δεν είναι όπως όταν πας στο Ισραήλ και βλέπεις στρατιώτες με τις στολές τους και οι πολίτες να φορούν τα ρούχα τους».

Ο στρατιωτικός συμπλήρωσε «όλοι φοράνε τα ίδια ρούχα. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιες είναι τρομοκράτης και ποιος είναι πολίτης. Έπρεπε να διασφαλίσουμε ότι δεν κάνουμε κακό σε πολίτες».

Για τον Συνταγματάρχη, η μεγαλύτερη απειλή όταν μπήκε στη Γάζα ήταν ότι «ανά πάσα στιγμή, ένας τρομοκράτης μπορεί να πεταχτεί από ένα τούνελ. Υπάρχουν εκατοντάδες μίλια τούνελ. Δεν ξέρουμε τα πάντα. Σε φοβίζει γιατί πας για ύπνο ή μένεις ξύπνιος, είσαι στο καθήκον. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεταχτεί κάποιος ένα θάμνο ή ένα μικρό κτήριο και αυτό είναι τρομακτικό. Είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους και των οικογενειών τους, μόνο και μόνο για να μας σκοτώσουν».

Ο στρατιωτικός αναφέρει πως αυτό που έγινε την ήμερα της επίθεσης της Χαμάς είναι τρομακτικό, αλλά αναφέρει πως «δεν είναι η στιγμή να καταρρεύσουμε σωματικά και ψυχικά».

Με έσωσε το κράνος

Ο Συνταγματάρχης του Ισραηλινού στρατού περιέγραψε τη στιγμή του τραυματισμού του, καθώς και το πώς σώθηκε. «Χτύπησα το κεφάλι μου από ένα κομμάτι, ίσως πυραύλου. Δόξα τω θεώ, φορούσα κράνος, αλλά ένοιωσα άσχημα. Έπεσα σε μια μικρή τρύπα, χτύπησα τη μέση, το κεφάλι μου, το πόδι και το χέρι μου. Μεταφέρθηκα στα επείγοντα. Ευτυχώς είμαι καλά, αλλά ο γιατρός ότι αυτός ο πόλεμος τελείωσε για μένα».