Σαμ Άλτμαν: Επιστρέφει στην OpenAI ο «γκουρού» της τεχνητής νοημοσύνης - Το πρώτο του μήνυμα

Ο συνιδρυτής του OpenAI, Σαμ Άλτμαν, θα επιστρέψει στην εταιρεία ως CEO λίγες μέρες μετά την απόλυσή του από το διοικητικό συμβούλιο, ανακοίνωσε η εταιρεία.
O Σαμ Άλτμαν
O Σαμ Άλτμαν
ΑΡ
1'

Η είδηση για την απόλυση του Σαμ Άλτμαν από την OpenAI από το διοικητικό συμβούλιο έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε «σεισμικές δονήσεις» στη Σίλικον Βάλεϊ και τον κλάδο της τεχνολογίας.

Η έξωση του Άλτμαν την Παρασκευή (17.11), οδήγησε σε αναταραχή στον κολοσσό, με την πλειοψηφία των εργαζομένων να υπογράφουν ανοιχτή επιστολή, απειλώντας να παραιτηθούν αν δεν επιστρέψει στο τιμόνι.

Η «κατ' αρχήν» συμφωνία για την επάνοδό του περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός νέου διοικητικού συμβουλίου, πρόσθεσε η τεχνολογική εταιρεία. «Ανυπομονώ να επιστρέψω στο OpenAI», είπε ο κ. Άλτμαν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Aγαπώ την ΟpenΑΙ και ό,τι έκανα τις τελευταίες ημέρες ήταν στην υπηρεσία της διατήρησης αυτής της ομάδας και της αποστολής της. Όταν αποφάσισα να συμμετάσχω στη Microsoft ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν ο καλύτερος δρόμος για εμένα και την ομάδα. Με το νέο διοικητικό συμβούλιο και την υποστήριξη του Σάτια (Ναντέλα), ανυπομονώ να επιστρέψω στην OpenAI και να αξιοποιήσω τη ισχυρή συνεργασία μας με τη Μicrosoft» έγραψε

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή