Τουρκία: Ο Ερντογάν μοιράζει λεφτά σε παιδιά στη Γερμανία και κρατά τη Σουηδία στο… «περίμενε»

Το «διπλό ταμπλό» του Προέδρου της Τουρκίας.
AP.
2'

Σήμερα (22/11), ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταίγπ Ερντογάν, ενίσχυσε περαιτέρω την τακτική της Τουρκίας να… «πατά» σε δύο βάρκες, αφού από τη μία μοίραζε χρήματα σε παιδιά στη Γερμανία και από την άλλη, η Άγκυρα ενημέρωνε ότι επικύρωση της αίτησης ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί εγκαίρως.

Ο Ταγίπ Ερντογάν βρήκε ξανά την ευκαιρία να δώσει χαρτζιλίκι 200 TL (6 ευρώ) σε παιδιά Τούρκων ομογενών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Βερολίνο. Λέγοντας: «Φυσικά, δε θα σας δώσω ευρώ», έβγαλε χαρτονομίσματα από την τσέπη και τα μοίρασε στα παιδιά.

Η Τουρκία κρατά τη Σουηδία στο… «περίμενε» για την προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ

Απόψε (22/11), η τουρκική πλευρά γνωστοποίησε πως η επικύρωση της αίτησης προσχώρησης της Σουηδίας δεν θα ολοκληρωθεί εγκαίρως, προκειμένου να προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα η διαδικασία ένταξης της σκανδιναβικής χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου καθυστέρησε την ψηφοφορία. Πιθανώς η συζήτηση επί του θέματος να συνεχισθεί την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη, ήτοι το διήμερο 28 – 29 Νοεμβρίου, κατά το οποίο έχει προγραμματισθεί η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Προκειμένου να επικυρωθεί το νομοσχέδιο, πρέπει να εγκριθεί από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Τουρκίας, προτού τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του κοινοβουλίου, η οποία θα μπορούσε να έλθει ημέρες ή εβδομάδες αργότερα.

Στη συνέχεια, ο Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να το υπογράψει ως νόμο. Φυσικά, παραμένει και το «εμπόδιο» της Ουγγαρίας, κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ, που δεν έχει, επίσης, επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας.

Σχετικές ειδήσεις