Βασιλιάς Κάρολος: Οι παραξενιές του νέου μονάρχη στο νέο βιβλίο Endgame
Ο βασιλιάς Κάρολος είναι ένας «χαϊδεμένος» γαλαζοαίματος που θέλει τα κορδόνια του σιδερωμένα, επιμένει να ταξιδεύει με πολυτελή κλινοσκεπάσματα καθαρισμένα στον ατμό ισχυρίζεται ο Omid Scobie στο νέο βιβλίο του.
Ο βασιλιάς Κάρολος είναι ένας «χαϊδεμένος» βασιλιάς που του σιδερώνουν τα κορδόνια, ισχυρίστηκε ο βιογράφος του Χάρι και της Μέγκαν.
Ο συγγραφέας Omid Scobie αναφέρει τα παραπάνω στο νέο του βιβλίο, το οποίο επίσης ισχυρίζεται ότι η Αυτού Μεγαλειότητα της Βρετανίας επιμένει να ταξιδεύει με πολυτελή, τέλεια σεντόνια τα οποία απαιτεί να έχουν καθαριστεί στον ατμό.
Σε άλλο σημείο του βιβλίου ο Scobie λέει ότι στον Κάρολο αρέσει να έχει κάποιον να του πιέζει μια ίντσα οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσά του ως μέρος της ρουτίνας του πριν τον ύπνο.
Ένα απόσπασμα από το νέο βιβλίο του 42χρονου συγγραφέα, με τίτλο Endgame που δημοσιεύτηκε στη The Sun λέει: «Όταν τα κορδόνια ξετυλίγονται ακόμη και στο μικρότερο κομμάτι, ένα μέλος του προσωπικού πρέπει να τα αλλάξει γρήγορα με ένα φρέσκο, σιδερωμένο ζευγάρι».
«Υπάρχει ακόμη και μια φήμη (που παραδόξως επιβεβαίωσαν οι πηγές) ότι στον Κάρολο αρέσει να πιέζει κάποιος ακριβώς μια ίντσα οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσά του για αυτόν πριν από τη ρουτίνα του ύπνου».
«Ξάφριζε» περιουσίες νεκρών
Επιπλέον, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο βασιλιάς φέρεται να επωφελείται για χρόνια από περιουσιακά στοιχεία γνωστά ως «bona vacantia», τα οποία ανήκουν σε άτομα που πέθαναν χωρίς διαθήκη ή γνωστούς συγγενείς. Το Δουκάτο του Λάνκαστερ, ένα αμφιλεγόμενο κτήμα που αποφέρει τεράστια κέρδη στον βασιλιά Κάρολο Γ’ , έχει συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια λίρες τα τελευταία χρόνια κάτω από ένα απαρχαιωμένο σύστημα που χρονολογείται από τους φεουδαρχικούς χρόνους.
Τα τελευταία 10 χρόνια, ο μονάρχης έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια λίρες από τα ταμεία. Ισχυρίστηκε εδώ και καιρό ότι, μετά την αφαίρεση των δαπανών, τα πραγματικά κενά έσοδα δωρίζονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Έγγραφα που έλαβε ο Guardian από το Δουκάτο του Λάνκαστερ, την εκτεταμένη γη και την περιουσία του Καρόλου που κληρονόμησε από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, αποκαλύπτουν ότι τα χρήματα χρησιμοποιούνται κρυφά για την ανακαίνιση των ακινήτων που νοικιάζει για κέρδος.
Σύμφωνα με τη μεσαιωνική πρακτική της «bona vacantia» ή «κενών αγαθών», το δουκάτο του βασιλιά κληρονομεί κεφάλαια από εκείνους των οποίων η τελευταία γνωστή διεύθυνση ανήκε στην κομητεία Lancashire Palatine και κυβερνούσε για αιώνες ένας δούκας, σύμφωνα με τον Guardian. Το δουκάτο αποκτά επίσης περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε εταιρείες.
Στο πλαίσιο του συστήματος λειτουργεί και το Δουκάτο της Κορνουάλης, το οποίο έχει περάσει στον πρίγκιπα Ουίλιαμ από την ανάληψη του θρόνου από τον Κάρολο.
Με την κωδική ονομασία «SA9», η πολιτική αναγνωρίζει ότι η δαπάνη των χρημάτων με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα «συμπτωματικό» όφελος για το προσωπικό εισόδημα του βασιλιά.
Οι ιδιοκτησίες που προσδιορίζονται σε άλλα έγγραφα που διέρρευσαν ως επιλέξιμες για χρήση των κεφαλαίων περιλαμβάνουν αρχοντικά, ενοικιάσεις διακοπών, αγροτικές εξοχικές κατοικίες, αγροτικά κτίρια, πρώην βενζινάδικο και αχυρώνες.
Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν νέες στέγες, διπλά τζάμια, εγκαταστάσεις λεβήτων και αντικαταστάσεις θυρών και στεγών. Ένα έγγραφο αναφέρεται στην ανακαίνιση μιας παλιάς αγροικίας στο Γιορκσάιρ, βοηθώντας τη να μετατραπεί σε μια πολυτελή κατοικία. Μια άλλη αναβάθμιση βοηθά στη μετατροπή ενός αγροκτήματος σε εμπορικά γραφεία.
Τρεις πηγές εξοικειωμένες με τις δαπάνες του δουκάτου επιβεβαίωσαν ότι το κτήμα χρησιμοποιούσε έσοδα που συγκεντρώνονταν από νεκρούς πολίτες για να ανακαινίσει το χαρτοφυλάκιο κερδοφόρων ακινήτων του, κάνοντας σημαντικές οικονομίες για το κτήμα. Κάποιος είπε ότι οι μυημένοι του δουκάτου θεώρησαν τις αυθόρμητες δαπάνες, οι οποίες μέχρι τώρα δεν είχαν αποκαλυφθεί δημόσια, σαν «δωρεάν χρήμα» και ένα «καμένο ταμείο».
Η εκτροπή των κεφαλαίων με αυτό τον τρόπο έχει αποδειχθεί οικονομική ευεργεσία για την περιουσία του βασιλιά. Η πρακτική βοηθά να γίνουν πιο κερδοφόρα τα ενοικιαζόμενα ακίνητα, κάτι που ωφελεί έμμεσα τον βασιλιά, ο οποίος λαμβάνει δεκάδες εκατομμύρια κέρδη δουκάτου κάθε χρόνο – εισόδημα που τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λένε ότι είναι «ιδιωτικά». Νωρίτερα φέτος, στην πρώτη του ετήσια πληρωμή από τότε που κληρονόμησε την περιουσία από τη μητέρα του, ο Κάρολος έλαβε 26 εκατομμύρια λίρες από το Δουκάτο του Λάνκαστερ.