Έμιλι Χαντ: «Την τρομοκράτησαν στην κόλαση» λέει ο πατέρας της 9χρονης Ισραηλινής που απελευθερώθηκε

Ο πατέρας της Eμιλι Χαντ, της 9χρονης Ισραηλινής που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς, ορκίζεται ότι θα κάνει τα πάντα για να τη βοηθήσει να ξεπεράσει το τραύμα της αιχμαλωσίας
H Έμιλι Χαντ
ΑΡ
4'

Ο πατέρας της Έμιλι Χαντ ορκίζεται ότι θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει το τραύμα που έπληξε τα ένατα γενέθλιά της από πυραυλικές επιθέσεις στη Γάζα - καθώς αυξάνονται οι ελπίδες να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός. Ο πατέρας ενός νεαρού κοριτσιού που κρατήθηκε όμηρος από τη Χαμάς για 50 ημέρες, ορκίστηκε να κάνει «ό,τι χρειάζεται» για να βοηθήσει την κόρη του να αναρρώσει, αφού αποκάλυψε πώς πέρασε τα ένατα γενέθλιά της τρέχοντας να γλιτώσει από τις πυραυλικές επιδρομές στη Γάζα.

Η Έμιλι Χαντ, μια ιρλανδο-ισραηλινή υπήκοο, απήχθη και θεωρήθηκε νεκρή όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σφαγιάζοντας 1.200 ανθρώπους και αιχμαλωτίζοντας άλλους 240. Ο πατέρας της Τομ Χαντ αντιμετώπισε μια αφόρητη διήμερη αναμονή μέχρι να μάθει νέα της, καθώς οι ένοπλοι εισέβαλαν στο κιμπούτς όπου έμενε και είχε παει για ύπνο στο σπίτι μίας φίλης της

Όταν του είπαν λανθασμένα ότι βρέθηκε το σώμα της, χαιρέτισε τα νέα γιατί είπε ότι ήταν καλύτερο από το να συλληφθεί όμηρος κατά τη διάρκεια της βάρβαρης επίθεσης στο κιμπούτζ Be'eri. Όμως η μικρή Έμιλι επέζησε και ήταν ένας από τους 13 Ισραηλινούς και τέσσερις υπηκόους της Ταϊλάνδης που αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το βράδυ του Σαββάτου (25.11) στο πλαίσιο μιας συμφωνίας.

Περίπου 60 Ισραηλινοί έχουν πλέον απελευθερωθεί σύμφωνα με τους όρους μιας αρχικής τετραήμερης κατάπαυσης του πυρός, η οποία παρατάθηκε σε έξι ημέρες, συμπεριλαμβανομένης μιας πέμπτης ομάδας ομήρων που ελευθερώθηκαν από τη Χαμάς χθες βράδυ (28.11). Οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές προσφέρουν στη Χαμάς άλλες τρεις ημέρες κατάπαυσης του πυρός μέχρι το πρωί της Κυριακής με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των υπόλοιπων γυναικών και παιδιών που κρατούν αιχμάλωτα, δήλωσαν στους Times πηγές κοντά στις συνομιλίες στο Κατάρ.

Τέσσερις μέρες μετά την απελευθέρωση της κόρης του, ο κ. Χαντ είπε στη Sun: «Ήταν ένα χαρούμενο θορυβώδες παιδί, τώρα ψιθυρίζει. Έχει τρομοκρατηθεί από τρομοκράτες στην κόλαση, αλλά ως μπαμπάς της είναι δουλειά μου να το κάνω καλύτερο και θα το κάνω Ο κ. Χαντ αποκάλυψε ότι η κόρη του έχασε αρκετά κιλά, ενώ κρατούνταν αιχμάλωτη.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε μετά την αποφυλάκισή της ήταν το τηλέφωνό της για να δει ένα βίντεο με την αγαπημένη της ποπ σταρ Μπιγιονσέ. Ο κ. Χαντ έχει ορκιστεί να κάνει «ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψει η Έμιλι εκεί που ήταν».

Η στιγμή που η μικρή ξαναβρέθηκε με τον πατέρα και τη μεγάλη της αδερφή είναι συγκινητική. Ο κ. Χαντ είπε ότι έτρεξε κοντά του και την αγκάλιασε σε κατάσταση σοκ γιατί νόμιζε ότι είχε απαχθεί και αυτός. Η πρώην σύζυγός του Νάρκις, 52 ετών, δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου όταν 400 τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο κιμπούτς Be'eri κοντά στη Γάζα.

Ο κύριος Χαντ είπε ότι ο ίδιος, ο γιος του και η κόρη του θρηνούσαν για την Έμιλυ καθώς και τη Νάρκις επειδή υπέθεσαν ότι το κοριτσάκι ήταν νεκρό. Πίστευε επίσης ότι ήταν καλύτερο να πεθάνει παρά να την απαγάγει η Χαμάς, αλλά πρόσθεσε ότι ήταν ευγνώμων που ήταν ζωντανή. Από την απελευθέρωσή της, η Έμιλι έχει μιλήσει ελάχιστα στον πατέρα της για τις συνθήκες αιχμαλωσίας στη Γάζα, την οποία τώρα αναφέρει ως «το κουτί», αλλά είπε ότι «κανείς δεν τη χτύπησε».

Ο κ. Χαντ αποκάλυψε ότι η Έμιλι δεν κρατήθηκε - όπως πιστεύεται - στις τρομακτικές σήραγγες της Χαμάς. Αντίθετα, μεταφερόταν από ασφαλές σπίτι σε ασφαλές σπίτι στο αποκορύφωμα των αντίποινων του Ισραήλ στη Γάζα. «Πρέπει να ήταν απολύτως τρομοκρατημένη - ένα οκτάχρονο κορίτσι που οδηγείται από αγνώστους από το ένα σπίτι στο άλλο στη μέση μιας εμπόλεμης ζώνης».

Είπε ότι ήταν τρομοκρατημένη από τη σκέψη ότι θα περνούσε τα ένατα γενέθλιά της στα τούνελ, αλλά παραδέχτηκε ότι ήταν στην πραγματικότητα πολύ χειρότερο να τρέχει μέσα στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γάζα. Ο κ. Χαντ είπε ότι η κόρη του ήταν ένα χαρούμενο θορυβώδες παιδί, αλλά τώρα ψιθυρίζει, κάτι που πιστεύει ότι οφείλεται στο ότι της απαγόρευσαν να μιλάει δυνατά σε περίπτωση που αποκαλυπτόταν η θέση τους.

Η Έμιλι, η οποία έχει επιστρέψει χλωμή και αδύνατη, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και τη φροντίζουν ειδικοί σε νοσοκομείο κοντά στο Τελ Αβίβ. Όταν αφέθηκε ελεύθερη, η οικογένειά της είπε πανευτυχής: «Η Έμιλυ επέστρεψε κοντά μας. Δεν μπορούμε να βρούμε τις λέξεις για να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας μετά από 50 δύσκολες και περίπλοκες μέρες ».