«Πυρά» Ισραήλ κατά Τουρκίας: «Φιλοξενήστε εσείς τους τρομοκράτες της Χαμάς»

Το Ισραήλ «εξαπέλυσε» νέα επίθεση στην Άγκυρα, για τη δράση της Χαμάς. Η απάντηση της γείτονος.
AP.
1'

Νέο επεισόδιο εκτυλίχθηκε απόψε (02/12) στην «κόντρα» μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, με τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών, Έλι Κοέν, να… καλεί την Άγκυρα να φιλοξενήσει «τους τρομοκράτες της Χαμάς, που δεν έχουν εξοντωθεί και αποχωρούν από τη Γάζα».

«Θα απελευθερώσουμε τη Γάζα από τη Χαμάς, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ και με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της περιοχής. Ως Δημοκρατία της Τουρκίας, είστε ευπρόσδεκτοι να φιλοξενήσετε στη χώρα σας, τους τρομοκράτες της Χαμάς, που δεν έχουν εξοντωθεί και φεύγουν από τη Γάζα», έγραψε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας σε δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα.

Η αντίδραση της Άγκυρας

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Οντσού Κετσελί, έσπευσε να απαντήσει στον Έλι Κοέν, τονίζοντας ότι «στον πυρήνα του σημερινού προβλήματος βρίσκεται η ισραηλινή κατοχή, καθώς και η επεκτατική πολιτική και οι κατασταλτικές ενέργειες, που αγνοούν πλήρως το Δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις οικουμενικές αρχές.

Η ωμή βία εναντίον άμαχου πληθυσμού από μία κατοχική δύναμη δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ως αυτοάμυνα. Όσο περισσότερο το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους και στερεί τις βασικές τους ελευθερίες, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση θα συναντήσει, αφού ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι από την Παλαιστίνη θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την υλοποίηση των συλλογικών και ατομικών τους δικαιωμάτων», μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις