Ράιαν Ο’Νιλ: Οι 10 καλλονές που βρέθηκαν στο πλευρό του και οι κατηγορίες για κακοποίηση

Ο Ράιαν Ο’Νιλ υπήρξε αδιαμφισβήτητα ένας από τους ωραιότερους άνδρες του Χόλιγουντ και οι σχέσεις του απασχολούσαν τα media - Η ηθοποιός που τον κατηγόρησε για σωματική κακοποίηση
AP
3'

Μια μυθιστορηματική ζωή έζησε ο ηθοποιός Ράιαν Ο'Νιλ ο οποίος καθ' όλη την καριέρα του απασχολούσε και με την ερωτική του ζωή.

Συγκεκριμένα από το 1979 έως το 1997, ο Ο'Νιλ είχε σχέση με την ηθοποιό Φάρα Φόσετ. Η σχέση ήταν ταραχώδης λόγω της απιστίας και της ασταθούς συμπεριφοράς του. Η Φόσετ διέκοψε τη σχέση όταν έπιασε τον Ο'Νιλ στο κρεβάτι με την ηθοποιό Λέσλι Στέφανσον.

Επίσης είχε δημιουργήσει ειδύλλια με τις Ούρσουλα Άντρες, Μπιάνκα Τζάγκερ, Ανούκ Εμέ, Ζακλίν Μπισέ, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Νταϊάνα Ρος και Αντζέλικα Χιούστον. Σύμφωνα με την κόρη του Τέιτουμ, είχε επίσης σχέση με τη Μέλανι Γκρίφιθ. Στα απομνημονεύματά της που εκδόθηκαν το 2014, η Αντζέλικα Χιούστον ισχυρίστηκε ότι ο Ο'Νιλ την κακοποίησε σωματικά.

Ο ηθοποιός έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε εμβληματικές ταινίες όπως το Love Story και το Paper Moon.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή ο γιος του Πάτρικ Ο'Νιλ έκανε γνωστό μέσω Instagram ότι ο πατέρας του πέθανε «με τα αγαπημένα του πρόσωπα στο πλευρό του να τον στηρίζουν και να τον αγαπούν».

«Τον θαύμαζα και ήταν πάντα μεγαλύτερος από τη ζωή. Όταν γεννήθηκα το 1967, ο πατέρας μου ήταν ήδη τηλεοπτικός σταρ στο Peyton Place. Εκεί γνώρισε τη μητέρα μου Leigh Taylor-Young και περίπου 9 μήνες αργότερα (πάνω-κάτω ένα ή δύο ραντεβού) γεννήθηκα εγώ», έγραψε επίσης και αναφέρθηκε στα τηλεοπτικά σόου και τις ταινίες που μετέτρεψαν τον πατέρα του σε παγκόσμιο σούπερσταρ.

Ο Ράιαν Ο'Νιλ έγινε διάσημος το 1970 χάρη στο «Love Story», μια ρομαντική ταινία στην οποία ενσάρκωνε έναν φοιτητή της Νομικής στο Χάρβαρντ, ο οποίος ερωτεύεται ένα κορίτσι που είναι αναγκασμένο να εργάζεται στη βιβλιοθήκη για να πληρώνει τις σπουδές του. Ο ρόλος τού είχε χαρίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Στη συνέχεια είχε προσληφθεί το 1975 από τον Στάνλεϊ Λίντον για την ταινία «Barry Lyndon», μια κοινωνική σάτιρα για τα ήθη του 18ου αιώνα.

Προσωπική ζωή

Ο Ο'Νιλ παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα, την ηθοποιό Τζοάνα Μουρ, το 1963. Απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, πριν χωρίσουν το 1966.

Η Μουρ έχασε τελικά την επιμέλεια των παιδιών τους από την Ο'Νιλ ως αποτέλεσμα του αλκοολισμού της και της κατάχρησης ναρκωτικών.

Ο δεύτερος γάμος του ήταν με την ηθοποιό Λι Τέιλορ-Γιανγκ, με την οποία απέκτησε έναν γιο.

Παρέμειναν φίλοι μετά το διαζύγιό τους το 1973. "Θα μπορούσα να μιλήσω για μέρη του Ράιαν όπως ο θυμός, η μεταβλητότητα και η αντιδραστικότητα, αλλά γνωρίζω βαθιά την καλοσύνη του", είπε η Τέιλορ-Γιανγκ.

Υγεία

Το 2001, ο Ο'Νιλ διαγνώστηκε με χρόνια μυελογενή λευχαιμία (CML).

Αφού πάλεψε με λευχαιμία, ο Ο'Νιλ εμφανιζόταν συχνά στο πλευρό της Φόσετ που αντιμετώπιζε καρκίνο.

Είπε στο περιοδικό People: «Είναι μια ιστορία αγάπης. Απλά δεν ξέρω πώς να το παίξω αυτό. Δεν θα γνωρίζω αυτόν τον κόσμο χωρίς αυτήν. Ο καρκίνος είναι ύπουλος εχθρός».

Τον Απρίλιο του 2012, ο Ο'Νιλ δήλωσε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο προστάτη.