Μια αλήθεια που δεν μπορείς να πιστέψεις: Ο μεγάλος διωγμός των ασκητών Φάλουν Ντάφα στην Κίνα

Μια φρικώδης ιστορία, την οποία το κινεζικό καθεστώς προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλύψει, αναδεικνύεται από το προσωπικό δράμα του Ντινγκ Λεμπίν, του οποίου οι γονείς κρατούνται φυλακισμένοι αυτή τη στιγμή και το μέλλον τους είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιο. Ο λόγος, είναι ότι το ζευγάρι ασκούσαν τον διαλογισμό «Φάλουν Ντάφα», μια πρακτική, που βασίζεται στις αρχές της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας… Το Newsbomb.gr τον συνάντησε πρόσφατα στην Αθήνα.

Μια αλήθεια που δεν μπορείς να πιστέψεις: Ο μεγάλος διωγμός των ασκητών Φάλουν Ντάφα στην Κίνα
6'

Ο Ντινγκ Λεμπίν κάτοικος Γερμανίας πια, γυρνάει αυτό το διάστημα όσες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί, ώστε να ενημερώσει και προκαλέσει την ευαισθητοποίηση, για ένα θέμα που είναι πολύ δύσκολο να γίνει πιστευτό… Όπως προκύπτει όμως, από διεθνείς έρευνες, παγκόσμιες καμπάνιες και ανεξάρτητους παρατηρητές, δυστυχώς είναι.

Στην Κίνα, εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, λαμβάνει χώρα ένα πραγματικό σύγχρονο «κυνήγι μαγισσών», με τη δίωξη -που περιλαμβάνει από τη φυλάκιση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι και τον θάνατο -ή και χειρότερα- των ασκητών μιας… αθώας πρακτικής διαλογισμού…

Πρόκειται για το Φάλουν Ντάφα, ή Φάλουν Γκονγκ όπως είναι επίσης γνωστό, που βασίζεται σε πανάρχαιες κινέζικες διαλογιστικές πρακτικές και επανήλθε άτυπα, στη σύγχρονη Κίνα όπου απαγορεύεται οτιδήποτε δεν «εγκρίνεται» από το κομμουνιστικό κόμμα που κυβερνάει, το 1991.

Το Φάλουν Ντάφα διαδόθηκε αστραπιαία και αυτός ήταν και ο λόγος της απαγόρευσής του. Οι ασκητές έφτασαν τα 70 εκατομμύρια, ξεπέρασαν δηλαδή τα μέλη του κομμουνιστικού κόμματος, και τότε το καθεστώς προσπάθησε να το ελέγξει ή να το αξιοποιήσει προς όφελός του. Η απάντηση του ιδρυτή του ήταν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πολιτική χροιά σε αυτό, το μόνο που πρέπει να κάνουν οι ασκητές είναι να ασχολούνται με την εσωτερική τους καλλιέργεια και να κάνουν τον διαλογισμό, ενώ οι μόνες αξίες που πρεσβεύονται είναι η Αλήθεια, η Καλοσύνη και η Ανεκτικότητα.

Αυτή η απάντηση δεν άρεσε και ο εφιάλτης κρατάει μέχρι και σήμερα… Χιλιάδες ασκητές που αρνήθηκαν να απαρνηθούν την τέχνη αυτή, διώχθηκαν και κάποιοι από αυτούς κατέληξαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αν και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Τότε, άρχισαν οι αναφορές, που επιβεβαιώθηκαν από ανεξάρτητες έρευνες, ότι το κινέζικο καθεστώς εκτός από πρακτικές βασανισμών, εμπορευόταν τα όργανα (!) των ασκητών, των οποίων την τύχη δεν ξέρει κανείς επίσημα…

Διαβήματα και διεθνείς διαμαρτυρίες όπως φαίνεται δεν έφεραν αποτέλεσμα -ακόμα και δικαστικές αποφάσεις- ενώ η Κίνα επισήμως αρνείται τα πάντα.

Το Newsbomb.gr συνάντησε τον Ντινγκ Λεμπίν κατά το πέρασμα που έκανε από τη χώρα μας, όπου υπάρχει εδώ και χρόνια μια πολυπληθής ομάδα ασκητών του Φάλουν Ντάφα.

Στον φακό μας απευθύνει έκκληση ώστε να πιεστεί η Κίνα να απελευθερώσεις τους γονείς του, οι οποίοι πριν το καλοκαίρι συνελήφθησαν και κατέληξαν κρατούμενοι, χωρίς πραγματικές κατηγορίες όπως λέει και όπως είναι φυσικό, αγωνιά για την τύχη τους…

Δείτε τη συνέντευξη στο Newsbomb.gr και μάθετε περισσότερα για την απίστευτη αυτή ιστορία.

Λίγα λόγια για το Φαλούν Ντάφα

Το Φάλουν Ντάφα ή Φάλουν Γκονγκ («Μεγάλος Νόμος»), είναι μια αρχαία κινεζική εξάσκηση διαλογισμού που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα. Αποτελείται από δύο μέρη αλληλένδετα και αναπόσπαστα μεταξύ τους. Πρώτον, από το μέρος των ασκήσεων και πιο συγκεκριμένα από πέντε πολύ απλές στην εκμάθηση ασκήσεις. Οι τέσσερις πρώτες σε όρθια στάση και η πέμπτη καθιστός διαλογισμός. Όλες οι ασκήσεις είναι με ήρεμες, γαλήνιες ήπιες κινήσεις ή ακόμη και στατικές. Δεν υπάρχει όριο στην ηλικία, ούτε κάποιος περιορισμός ως προς το ποιος επιτρέπεται να τις κάνει. Εφόσον μπορείτε να τις κάνετε είναι εντάξει. Δεύτερον, από το μέρος της «καλλιέργειας» που σημαίνει την εσωτερική καλλιέργεια του χαρακτήρα και του ήθους του ασκούμενου με τη συνεπή εφαρμογή των αρχών Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα (στα κινεζικά είναι Τζεν, Σαν, Ρεν αντίστοιχα).

Αυτές οι τρεις αρχές αποτελούν την καρδιά του Φάλουν Ντάφα και οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από αυτές. «Ντα Φα» στα κινεζικά σημαίνει «Μεγάλος Νόμος» και σύμφωνα με την εξάσκηση, οι τρεις αυτές αρχές αποτελούν το Μεγάλο Νόμο του σύμπαντος. Όλη η ύλη στο σύμπαν, από τα πιο μεγάλα ως τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια, περιέχει στην ουσία της αυτές τις τρεις συμπαντικές ποιότητες και αυτές αποτελούν την πλέον θεμελιώδη φύση του σύμπαντος. Αυτές είναι οι αρχές που καθοδηγούν την καθημερινή εξάσκηση του Φάλουν Ντάφα.

Από το 1992 που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό στην Κίνα μέχρι το 1999, το Φάλουν Ντάφα έγινε η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη εξάσκηση του είδους της στη χώρα και η πλέον δημοφιλής κυρίως λόγω των εκπληκτικών αποτελεσμάτων της στην υγεία και το ήθος των ανθρώπων. Αναφορές υπολόγιζαν τον αριθμό αυτών που ασκούσαν Φάλουν Ντάφα σε 70-100 εκατομμύρια.

Με επιμελή και συνεπή άσκηση και καλλιέργεια, μπορεί κάποιος να πετύχει με φυσικό τρόπο μια κατάσταση ανιδιοτέλειας, μεγαλύτερης επίγνωσης και βαθύτερης συνειδητότητας, εσωτερική αγνότητα και ισορροπία, τα οποία αποτελούν τη φυσική βάση για την πραγματικά αληθινή υγεία. Αληθινή Υγεία σε όλα τα επίπεδα, αφού «σώμα» και «νους» είναι ένα. Εν τέλει ο ασκούμενος φθάνει στον τελικό στόχο της εξάσκησης, σε αυτό που στις εσωτερικές παραδόσεις αποκαλείται «Φώτιση» ή «Επίτευξη του Τάο» (ή του «Τρόπου»).

Αν και το Φάλουν Ντάφα έχει ως στόχο την εσωτερική μεταμόρφωση του ίδιου του ανθρώπου, παρ' όλα αυτά μέσα από τη νοοτροπία, τη στάση ζωής και την εν γένει συμπεριφορά του κάθε ασκούμενου, επιτυγχάνει επίσης μια θετική αλλαγή στον κόσμο και την κοινωνία όσον αφορά στο ήθος, στην εντιμότητα, στην ανιδιοτελή προσφορά, κ.ο.κ.. Ένας ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ θα γίνει ένας πιο υπομονετικός γονιός, πιο ευσυνείδητος εργαζόμενος ή επαγγελματίας, πιο δοτικός και ανιδιοτελής προς τους συνανθρώπους του κλπ.

To Φάλουν Γκονγκ είναι δωρεάν και ασκείται ελεύθερα σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ομάδες εξάσκησης και ενώσεις υπάρχουν σε πάρα πολλές πόλεις ή ακόμα και σε εταιρίες, πανεπιστήμια και άλλους χώρους. Στο Φάλουν Ντάφα δεν υπάρχουν συγκεκριμένη οργάνωση, μέλη, γραφεία, συνδρομές, κατάλογοι μελών κλπ. Είναι απλά μία εξάσκηση. Όποιος θέλει μπορεί να την εξασκήσει και εφόσον το θελήσει μπορεί ελεύθερα να φύγει. Κανείς δεν θα του ζητήσει τον λόγο αφού ό,τι γίνεται, γίνεται εθελοντικά και από την καρδιά.

Δυστυχώς όμως στην Κίνα, τη χώρα που πρωτοσυστήθηκε, από το 1999 μέχρι και σήμερα διώκεται με απίστευτα βάρβαρους τρόπους.

Ο τότε πρόεδρος της χώρας, Ζιανγκ Ζεμίν, θεώρησε την πρωτοφανή εξάπλωση του Φάλουν Ντάφα ως απειλή και διέταξε να εξαλειφθεί.

Όσοι δεν συμμορφώθηκαν με τις διαταγές του καθεστώτος, απολύθηκαν από τη δουλειά τους, συκοφαντήθηκαν, φυλακίστηκαν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, βασανίστηκαν, ενώ κάποιοι θανατώθηκαν, προκειμένου να πουληθούν τα όργανά τους στη «μαύρη» αγορά μοσχευμάτων!

Την ίδια ώρα, οι ασκούμενοι εκεί υφίστανται αφάνταστα δεινά και καταπατήσεις ακόμα και βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους στα χέρια των κομμουνιστών εξουσιαστών…

Διαβάστε επίσης

Peter Singer: Ο παγκόσμιος θεμελιωτής των δικαιωμάτων των ζώων ανοίγει τα χαρτιά του στο Newsbomb.gr

Οδοιπορικό στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας: Οι τελευταίοι των «Ακριτών» εκπέμπουν SOS

«HIDDEN»: Η σοκαριστική έκθεση φωτογραφίας για όσα φοβόμαστε να δούμε

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή