Ο Ερντογάν ακύρωσε αιφνιδιαστικά το υπουργικό συμβούλιο - «Ξεκουράζεται πριν τις δημοτικές εκλογές»

Ο Τούρκος πρόεδρος «ξεκουράζεται» και ακύρωσε το υπουργικό συμβούλιο.
2'

Αιφνιδιαστικά ακυρώθηκε η συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν συμμετείχε και σε εκδήλωση στην προεδρία με τους νομάρχες.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναρωτιούνται «πού είναι ο Ερντογάν;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης του ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος «ξεκουράζεται πριν από τις δημοτικές εκλογές και ασχολείται με την επιλογή υποψηφίων»

«Αλλάζουν οι ισορροπίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας»

Παράλληλά, Τούρκοι αναλυτές... κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ισορροπίες που «άλλαξαν» στο Αιγαίο.

Ο Ναϊμ Μπαμπούρογλου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης Λαϊντίν, ανέφερε: «H Toυρκία δικαιολογημένα λέει το εξής ᾽᾽εσείς το 2028 θα δώσετε στην Ελλάδα τα F-35, όπως επίσης δεν έχετε επιφυλάξεις και αντιρρήσεις σχετικά με τα ελληνικά F-16»

Η παρουσιάστρια του Haber Turk Ντιλέκ Γκιουλ ανέφερε: «Αρά εξοπλίζουν την άλλη πλευρά κι αυτό είναι σοβαρό».

Ο Μπαμπούρογλου είπε: «Μα το κάνουν ήδη και αλλάζουν την ισορροπία Αλλάζουν την ισορροπία μάχης , την ισορροπία ισχύος . Όχι πως μιλάμε για πόλεμο Τουρκίας και Ελλάδας αλλά αυτή η ισορροπία είναι στα πλαίσια της εθνικής ασφάλειας μιας χώρας . Γι αυτό και η Τουρκία λέει ᾽᾽δώστε μας τα 40 F-16 και τα 79 κιτ εκσυγχρονισμού των F-16».

Ο Οζτζατ Τικίτ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Anadolu, ανέφερε: «Εκεί που κάποτε συζητούσαμε για τα F-35 τώρα καταλήξαμε να συζητάμε για τα F-16. Mάλιστα τα συζητάμε και τα περιμένουμε απο το 2021. Είναι μια διαδικασία που ηδη καθυστερεί. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει μεν πως θέλει να παραχωρήσει τα F-16 απο την άλλη τονίζει πως υπάρχει και το Κογκρέσο και πως δεν πρέπει να παρέμβει. Έτσι είναι όμως και στην Τουρκία ο Ερντογάν ενέκρινε το θέμα της Σουηδίας αλλά υπάρχει το Κοινοβούλιο».