Κέιτ Μίντλετον: Τα τρία σενάρια για την υγεία της – «Παραπέμπει σε κάτι πολύ άσχημο»

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την ασθένεια της Κέιτ Μίντλετον - Τι λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου σχετικά με τη «μυστηριώδη ασθένεια
(Photo by Karwai Tang/WireImage)
4'

«Οι γνώμες διίστανται αλλά το χειρότερο ενδεχόμενο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα, καρκίνοι που χρειάζονται μεγάλης διάρκειας νοσηλεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου σχετικά με τη «μυστηριώδη ασθένεια που θα κρατήσει ως το Πάσχα την πριγκίπισσα της Ουαλίας σε ανάρρωση αφού προηγηθεί νοσηλεία 10 -14 ημερών.

Η κυρία Σονίδου, επεσήμανε την εξωστρέφεια των ανακτόρων που μέσα σε δύο ώρες ανακοίνωσαν τόσο τα ανησυχητικά νέα για την Κέιτ Μίντλετον , όσο και την «υπερτροφία του προστάτη» για την οποία θα υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας ο Βασιλιάς Κάρολος.

«Για την Κέιτ, που φαινομενικά τουλάχιστον από τις φωτογραφίες που ανέβασαν τα Χριστούγεννα ήταν υγιής, θα έπρεπε για κάποιον που την παρατηρεί να ανησυχήσει ότι είναι αρκετά αδύνατη», είπε η Κική Σονίδου. Επεσήμανε παράλληλα ότι η όποια άλλη δημοσίευση για την κατάσταση της υγείας της, «δεν βοηθάει ούτε την ίδια ούτε τα παιδιά τους, γιατί πρέπει να αποτραπούν ακραίες αντιδράσεις από τον κόσμο που θα υπάρξουν σίγουρα, αν μαθευτεί κάτι αρνητικό».

«Δε θέλω να είμαστε τώρα όλοι αγγελιοφόροι κακών ειδήσεων, αλλά σίγουρα παραπέμπει σε κάτι πολύ άσχημο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα. Σε αυτές τις τρεις πιθανές διαγνώσεις κινούμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι πρόκειται για κακοήθεια. Ακόμα και μια υστερεκτομή, ένα γυναικολογικό χειρουργείο, δεν είναι παραπάνω από δυο μέρες νοσηλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άρα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι πιο περίπλοκο και οι απόψεις διίστανται.

«Δεν είναι μια επέμβαση ρουτίνας όταν πας σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου, αρκετά εξειδικευμένο σε καρκίνους.

Εκεί έχουν νοσηλευτεί και μέλη της βασιλικής οικογένειας στο παρελθόν και πολλοί επώνυμοι. Έχει μια εξειδικευμένη ομάδα σε λαπαροσκοπική χειρουργική που είναι πολύ καλή σε δύσκολες περιπτώσεις και περίεργα ιατρικά περιστατικά.

Όταν μια νέα γυναίκα φαινομενικά υγιής, θα μείνει στο νοσοκομείο δύο εβδομάδες, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρόνοι νοσηλείας είναι πάρα πολύ μικροί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφεύγουμε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Απλώς η επιλογή τους ήταν να μην βγουν πολλά προς την δημοσιότητα», είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις», η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου .

Η νοσηλεία της στο νοσοκομείο των VIP - Κορυφαίο κέντρο αντιμετώπισης του καρκίνου

Το London Clinic βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο και πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο στη χώρα και το οποίο έχουν επιλέξει για να νοσηλευτούν ο Πρίγκιπας Φίλιππος (σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ), η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα (αδερφή της Ελισάβετ) αλλά και διάσημοι ηθοποιοί όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και αρχηγοί κρατών όπως ο Τζον Φ. Κέννεντι.

Η κλινική διαθέτει ένα κορυφαίο κέντρο αντιμετώπισης του καρκίνου που φιλοξενεί ασθενείς για χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και άλλες θεραπείες. Το 2019, απέκτησε ένα εξειδικευμένο κέντρο ρομποτικής χειρουργικής.

Οι ασθενείς έχουν ιδιωτικό θυρωρό ενώ ο σεφ του νοσοκομείου διευθύνει μια κουζίνα που σερβίρει ψάρια από σκάφη της Κορνουάλης και κρέας από την αγορά Smithfields.

Το 2010, η βασίλισσα Ελισάβετ εγκαινίασε το ειδικό κέντρο καρκίνου του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η επέμβαση ήταν προγραμματισμένη, ωστόσο σημειώνεται ότι η Κέιτ Μίντλετον θα μείνει στο νοσοκομείο από 10 έως 14 ημέρες και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο σπίτι της για αποθεραπεία. Αλλά δεν θα επιστρέψει στα καθήκοντά της μέχρι και το Πάσχα.

«Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η δήλωση. Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της και επιθυμεί να παραμείνουν ιδιωτικά τα προσωπικά της ιατρικά στοιχεία.

Ως εκ τούτου, το Παλάτι του Κένσινγκτον θα παρέχει ενημερώσεις για την πρόοδο της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας μόνο όταν υπάρχουν σημαντικές νέες πληροφορίες για κοινή χρήση.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους ενδιαφερόμενους για το γεγονός ότι πρέπει να αναβάλει τους επερχόμενους αρραβώνες της», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.