Γάζα: Έφοδος των ισραηλινών δυνάμεων στο νοσοκομείο Νάσερ - Αναφορές για τραυματίες και νεκρούς

Πόλεμος στη Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι οι ειδικές του δυνάμεις βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιουνίς
Έφοδος των ισραηλινών δυνάμεων σε νοσοκομείο της Χαν Γιουνίς
ΑΡ
1'

Οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις (ΙDF) επιχειρούν μέσα στο νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, δήλωσε ο στρατός την Πέμπτη, λέγοντας ότι είχε αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι σοροί των ομήρων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου ενδέχεται να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις. «Διεξάγουμε ακριβείς επιχειρήσεις διάσωσης –όπως κάναμε στο παρελθόν– καθώς οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι μπορεί να κρατούνται τα πτώματα των ομήρων», ανέφερε ο στρατός.

Ο εκπρόσωπος του IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε ότι οι δυνάμεις διεξάγουν μια «ακριβή και περιορισμένη» επιχείρηση εκεί και δεν πρόκειται να εκκενώσουν με τη βία τους γιατρούς ή τους ασθενείς. Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία και άλλες μη στρατιωτικές δομές για να θωρακίσει τους μαχητές της.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Ασράφ αλ-Κίντρα ωστόσο, δήλωσε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε μαζική εισβολή» με σφοδρούς πυροβολισμούς που τραυμάτισαν πολλούς από τους εκτοπισμένους που είχαν καταφύγει εκεί. Είπε ότι ο στρατός διέταξε τους γιατρούς να μεταφέρουν όλους τους ασθενείς σε ένα παλαιότερο κτήριο που δεν ήταν κατάλληλα εξοπλισμένο για τη θεραπεία τους.

«Πολλοί ασθενείς δεν μπορούν να εκκενώσουν, όπως εκείνοι που έχουν υποστεί ακρωτηριασμούς στα κάτω άκρα, σοβαρά εγκαύματα ή οι ηλικιωμένοι», είπε σε συνέντευξή του στο δίκτυο Al Jazeera. Σε δήλωση στον ειδησεογραφικό οργανισμό, είπε ότι έξι ασθενείς με αναπνευστήρες μεταφέρθηκαν.