Μπρους Γουίλις: «Σταματήστε να τρομάζετε τους ανθρώπους» - Το ξέσπασμά της συζύγου του
Η Έμμα Χέμινγκ Γουίλις, προέτρεψε το κοινό «να σταματήσει να τρομάζει τους ανθρώπους» να πιστεύουν ότι μια διάγνωση νευρογνωστικής διαταραχής σημαίνει ότι όλα «τελείωσαν» σε ένα ειλικρινές βίντεο στο Instagram. Η σύζυγος του Μπρους Γουίλις θέλει να ξεκαθαρίσει το πώς η λανθασμένη κάλυψη αντίστοιχων ασθενειών μπορεί να επηρεάσει τις οικογένειες, συμπεριλαμβανομένης της δικής της.
Σε ένα ειλικρινές βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram την Κυριακή, η 47χρονη Έμμα, μοιράστηκε την απάντησή της σε μία «viral» ανάρτηση, σχετικά με την υγεία της οικογένειάς της και του 68χρονου συζύγου της Μπρους Γουίλις.
«Ο τίτλος βασικά λέει ότι δεν υπάρχει πια χαρά στον σύζυγό μου. Τώρα, μπορώ απλώς να σας πω, ότι απέχει πολύ από την αλήθεια», είπε η Έμμα ξεκινώντας το βίντεο. «Η κοινωνία –και όποιος γράφει αυτούς τους ηλίθιους τίτλους– πρέπει να σταματήσει να τρομάζει τους ανθρώπους. Σταματήστε να τρομάζετε τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι μόλις λάβουν τη διάγνωση κάποιου είδους νευρογνωστική ασθένεια, αυτό είναι. 'Τελείωσε. Ας τα μαζέψουμε. Εδώ είμαστε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να δούμε εδώ. Τελειώσαμε. Όχι.»
Στη συνέχεια είπε ότι η εμπειρία της οικογένειάς της ήταν «το εντελώς αντίθετο από αυτό» εν μέσω της διάγνωσης της μετωποκροταφικής άνοιας (FTD) του συζύγου της. «Υπάρχει θλίψη και λύπη. Υπάρχουν όλα αυτά. Αλλά ξεκινάς ένα νέο κεφάλαιο», είπε η Έμμα, προσθέτοντας ότι το νέο κεφάλαιο είναι γεμάτο «με αγάπη, γεμάτο με σύνδεση, με χαρά, με ευτυχία. Εκεί βρισκόμαστε. Σταματήστε λοιπόν με αυτούς τους ηλίθιους τίτλους. Αυτά τα ανόητα πράγματα που φρικάρουν τους ανθρώπους. Σταματήστε να το κάνετε αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα να δειτε εδώ, εντάξει;» συνέχισε θυμωμένη.
Στη λεζάντα, η Έμμα συλλογίστηκε περαιτέρω τις ανακριβείς αναφορές που είχε δει καθώς ενθάρρυνε τα μέσα ενημέρωσης να «έχουν επίγνωση» του πώς πλαισιώνονται οι ιστορίες για την άνοια. «Η εμπειρία μου είναι ότι δύο πράγματα μπορεί να είναι αληθινά και να υπάρχουν ταυτόχρονα. Θλίψη και βαθιά αγάπη. Θλίψη και βαθιά σύνδεση. Τραύμα και ανθεκτικότητα. Έπρεπε να ξεφύγω από το δρόμο μου για να φτάσω εδώ, αλλά μόλις έφτασα, η ζωή άρχισε πραγματικά να συνδυάζεται με νόημα και είχα μια πραγματική αίσθηση του σκοπού. Υπάρχει τόση ομορφιά και ψυχή σε αυτή την ιστορία», έγραψε.
«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι εκπαιδευόμαστε από λάθος ανθρώπους. Άνθρωποι που έχουν άποψη έναντι εμπειρίας. Άτομα που δεν έχουν αφιερώσει χρόνο για να εκπαιδευτούν σωστά για οποιοδήποτε είδος νευρογνωστικής νόσου. Γιατί μπορώ να είμαι τόσο τολμηρή και να τα λέω αυτά; Διότι βλέπω τίτλους τίτλους και μουτζούρες παραπληροφόρησης», συνέχισε η Έμμα.
Και πρόσθεσε: «Δεν μιλώ καν για την οικογένειά μου, έχω συνηθίσει την τρέλα αυτών των παρατραβηγμένων πρωτοσέλιδων και ιστοριών. Μιλάω μόνο για την αρχική ευαισθητοποίηση για την άνοια και τι τροφοδοτεί στο κοινό. Αναρωτιέστε γιατί το άγχος και η κατάθλιψη επικρατεί στην κοινωνία μας. Ειλικρινά πιστεύω ότι ένα μέρος έχει να κάνει με αυτού του είδους το clickbait, το πώς τα πράγματα πλαισιώνονται και ωθούνται προς τα έξω σε εμάς και πώς αφιερώνουμε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να πάρουμε αυτές τις πληροφορίες».
Η κα Γουίλις και η συνεργάτης της Helen Christoni μέσα από το Make Time, επιχειρούν να ευαισθητοποήσουν το κοινό για τη σημασία της υγείας του εγκεφάλου, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Το ζευγάρι ήταν μεταξύ εκείνων που τιμήθηκαν από το PEOPLΕ με το ειδικό βραβείο για τις γυναίκες που κάνουν τη διαφορά στις κοινότητές τους και όχι μόνο.