Ο στρατός της Ταϊβάν καταδικάζει τις κινηματογραφικές δραστηριότητες κινεζικών drones

Έρευνα που διεξήχθη από την Διοίκηση Άμυνας Kinmen αποκάλυψε ότι το βίντεο τραβήχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής ενώ στρατιώτες ξεφόρτωναν προμήθειες
1'

Ο στρατός της Ταϊβάν εξέφρασε την καταδίκη του προς τους Κινέζους χρήστες του Διαδικτύου για τη χρήση drones για κινηματογράφηση δραστηριοτήτων στο απομακρυσμένο νησί Erdan κοντά στο Kinmen, ανέφερε το Taiwan News το Σάββατο.

Φήμες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο που υποδηλώνουν ότι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα είχαν καταγράψει πλάνα από στρατιωτικές κινήσεις στο νησί που ελέγχεται από την Ταϊβάν, με θέα την κινεζική πόλη Xiamen.

Έρευνα που διεξήχθη από την Διοίκηση Άμυνας Kinmen αποκάλυψε ότι το βίντεο τραβήχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής ενώ στρατιώτες ξεφόρτωναν προμήθειες. Ωστόσο, λόγω της απόστασης και της λάμψης από τον ήλιο, ο στρατός φέρεται να μην παρατήρησε την παρουσία drone, σύμφωνα με τα Taiwan News.

Η διοίκηση Άμυνας Kinmen είπε ότι οι τοπικοί αξιωματικοί θα μπορούσαν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα με βάση το επίπεδο απειλής που αποτελούσαν τα drones. Ο στρατός κατηγόρησε ορισμένους Κινέζους χρήστες του Διαδικτύου για την προκλητική συμπεριφορά, η οποία θα μπορούσε εύκολα να κλιμακωθεί σε σοβαρό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τα Taiwan News, μια αποτυχία των κινεζικών αρχών να αναλάβουν δράση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιπαράθεση, η οποία θα επηρεάσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, σύμφωνα με την Διοίκηση Άμυνας Kinmen.

Η ένταση στην περιοχή αυξήθηκε μετά το περιστατικό του Φεβρουαρίου που αφορούσε την ανατροπή ενός κινεζικού ταχύπλοου χωρίς σήμα κατά τη διάρκεια καταδίωξης από τη διοίκηση της ακτοφυλακής της Ταϊβάν. Το σκάφος ανακαλύφθηκε σε περιορισμένα νερά κοντά στο Kinmen.