Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι ΗΠΑ λόγω Ιράν

Τα φερόμενα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό τη Δευτέρα σε μια επίθεση σηματοδότησε μια μεγάλη κλιμάκωση στον πόλεμο του Ισραήλ με τους περιφερειακούς αντιπάλους του.
1'

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και προετοιμάζονται για μια πιθανή επίθεση από το Ιράν με στόχο ισραηλινές ή αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή ως απάντηση στο χτύπημα του Ισραήλ στην ιρανική πρεσβεία στη Συρία, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος την Παρασκευή.

«Βρισκόμαστε σίγουρα σε υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης», είπε ο αξιωματούχος επιβεβαιώνοντας ένα ρεπορτάζ του CNN που ανέφερε ότι μια επίθεση μπορεί να σημειωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Τα φερόμενα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό τη Δευτέρα σε μια επίθεση που σκότωσε έναν Ιρανό στρατιωτικό διοικητή και σηματοδότησε μια μεγάλη κλιμάκωση στον πόλεμο του Ισραήλ με τους περιφερειακούς αντιπάλους του.

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν είπε ότι επτά Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του Mohammad Reza Zahedi, ενός ανώτερου διοικητή της Δύναμής του Quds, η οποία είναι μια ελίτ ξένη κατασκοπεία και παραστρατιωτικό σκέλος.

Το Ιράν έχει δηλώσει ότι διατηρεί το δικαίωμα «να λάβει μια αποφασιστική απάντηση».