«Με το δάχτυλο στη σκανδάλη» το Ιράν - Ξέρει πού βρίσκονται οι ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις

Οι απειλητικές δηλώσεις έρχονται λίγες ώρες μετά από αυτές του πρώην διευθυντή πληροφοριών της Μοσάντ, Ζοχάρ Πάλτι, ότι η στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν είναι μεταξύ των επιλογών του Ισραήλ

Ιράν
Φωτό από το ιρανικό υπουργείο Άμυνας - Εκτόξευση πυραύλου Khorramshahr-4 από άγνωστη τοποθεσία
Αρχείου ASSOCIATED PRESS
2'

Το Ιράν θα μπορούσε να αναθεωρήσει το πυρηνικό του δόγμα, λέει ένας ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης Tasnim.

«Οι απειλές του Σιωνιστικού καθεστώτος κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν καθιστούν δυνατή την αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος και την απόκλιση από τις προηγούμενες σκέψεις μας», δήλωσε ο Ahmad Haghtalab, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πυρηνική ασφάλεια.

«Εάν το Σιωνιστικό καθεστώς θέλει να αναλάβει δράση κατά των πυρηνικών μας κέντρων και εγκαταστάσεων, σίγουρα και κατηγορηματικά θα ανταποδώσουμε με προηγμένους πυραύλους εναντίον των δικών του πυρηνικών εγκαταστάσεων».

Ο διοικητής είπε ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ έχουν εντοπιστεί, προσθέτοντας ότι «τα χέρια μας είναι στη σκανδάλη».

Ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει τον τελευταίο λόγο για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, η οποία ωστόσο υποστηρίζει πως είναι αυστηρά για ειρηνικούς σκοπούς.

Οι απειλητικές δηλώσεις έρχονται λίγες ώρες μετά από αυτές του πρώην διευθυντή πληροφοριών της Μοσάντ, Ζοχάρ Πάλτι, ότι η στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν είναι μεταξύ των επιλογών του Ισραήλ, το οποίο δεν έχει απαντήσει ακόμη στην επίθεση του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Sky News, ερωτηθείς εάν όλα είναι στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της στόχευσης πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο κ. Πάλτι είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία. Όλα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή»

Πιέζοντας για το αν αυτό περιλαμβάνει πυρηνικές εγκαταστάσεις, είπε: «Συμπεριλαμβανομένων των πάντων».

Το Ιράν έκλεισε προσωρινά τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις την Κυριακή για «λόγους ασφαλείας» και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας κράτησε μακριά τους επιθεωρητές του για δύο ημέρες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή