ΚΟΣΜΟΣ

Προσπάθησε να κάνει αποτρίχωση με βραστή ζάχαρη: Κατέληξε στο νοσοκομείο από βίντεο του Τik Tok

trayma

Πρόκειται για τη διαδικασία παρασκευής ενός παχύρρευστου κεριού αποτρίχωσης βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού

Η τελευταία μέθοδος που ονομάζεται «Sugar Waxing» και κάνει τον γύρο των social media είναι μια παλιά μέθοδος αποτρίχωσης με ζάχαρη που κάποιοι την ξαναθυμήθηκαν.

Πρόκειται για τη διαδικασία παρασκευής ενός παχύρρευστου κεριού αποτρίχωσης βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού

Όμως μία έφηβος από τις ΗΠΑ υπέστη σοβαρά εγκαύματα αφού δοκίμασε την μέθοδο αποτρίχωσης με κερί ζάχαρης DIY. Πολλοί ιδιοκτήτες σαλονιών και δερματολόγοι έχουν επίσης μιλήσει ενάντια στην τάση του ιού.


Σύμφωνα με το ITP Live μια 17χρονη Αμερικανίδα έφηβη με το όνομα Allison Boles έκαψε σοβαρά το χέρι της ενώ δοκίμαζε την τελευταία τάση αποτρίχωσης με κερί ζάχαρης DIY. Διαγνώστηκε με σοβαρό έγκαυμα δεύτερου βαθμού που της πήρε πάνω από τέσσερις εβδομάδες για να επουλωθεί. Μιλώντας στο κανάλι η μητέρα της Allison αποκάλυψε ότι η κόρη της έφτιαχνε το κερί ζάχαρης που είχε δει σε ένα viral βίντεο TikTok.

Πρόσθεσε ότι ενώ στροβιλιζόταν το μείγμα, το κερί ζάχαρης φέρεται να έσκασε, με αποτέλεσμα το καυτό μείγμα να πέσει στον αντίχειρα της κόρης της. Εξήγησε περαιτέρω ότι όταν η κόρη της έτρεξε στο νεροχύτη για να ξεπλύνει το μείγμα, η θερμότητα από την ουσία είχε ήδη κάνει το δέρμα της να ξεφλουδίσει. Είπε ότι ήταν ευτυχές για την Allison που οι γιατροί γνώριζαν ήδη αυτήν την τάση, καθώς αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση αυτού του νοσοκομείου με κερί ζάχαρης.