ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η αστυνομία εισέβαλε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια – Συνέλαβε διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων

ΗΠΑ: Η αστυνομία εισέβαλε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια – Συνέλαβε διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων
AP Photo

Έφοδο πραγματοποίησε τα ξημερώματα η αστυνομία της Νέας Υόρκης στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επενέβη το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (τα ξημερώματα Μεγάλης Τετάρτης ώρα Ελλάδος) στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί στο κτήριο.

Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το υπό κατάληψη κτήριο και αστυνομικοί μπήκαν από τα παράθυρα στο εσωτερικό.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών.

Το πανεπιστήμιο απειλεί με αποβολή τους φοιτητές

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που εδώ και δύο εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός κινήματος φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών και ακτιβιστών, απείλησε τη Μεγάλη Τρίτη ότι θα αποβάλει όσους κατέλαβαν από χθες τη νύχτα ένα από τα κτίρια της πανεπιστημιούπολης.

«Λυπούμαστε που οι διαδηλωτές επέλεξαν την οδό της κλιμάκωσης με τις πράξεις τους. Οι φοιτητές που κατέλαβαν το κτήριο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αποβολής» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Κολούμπια, Μπεν Τσανγκ.

«Είπαμε ξεκάθαρα ότι η λειτουργία του πανεπιστημίου δεν μπορεί να διαταράσσεται μονίμως από διαδηλωτές που παραβιάζουν τους κανόνες. Η συνέχιση αυτού (του τρόπου δράσης) θα έχει ασφαλώς συνέπειες", τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Τσανγκ, κατηγορώντας τους καταληψίες ότι «βανδάλισαν, έσπασαν τις πόρτες και τα παράθυρα και απέκλεισαν τις εισόδους» του κτηρίου.