ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Αστυνομικοί μπήκαν σε λάθος διεύθυνση, πυροβόλησαν και σκότωσαν λάθος άτομο

Φλόριντα: Αστυνομικοί μπήκαν σε λάθος διεύθυνση, πυροβόλησαν και σκότωσαν λάθος άτομο
the-sun

Φλόριντα: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν αεροπόρο όταν μπήκαν σε λάθος διεύθυνση

Ο Ρότζερ Φόρτσον, μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχασε τη ζωή του όταν ένας βοηθός σερίφη τον πυροβόλησε ενώ είχε κληθεί να αντιμετωπίσει περιστατικό.

Ο άτυχος 23χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από αστυνομικούς που μπήκαν σε λάθος διεύθυνση και τον πυροβόλησαν, υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειάς του. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο βοηθός αντέδρασε ενώ ήταν αυτοάμυνα όταν είδε τον Φόρτσον να κρατά όπλο. Ωστόσο, επικαλούμενος μάρτυρα, ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι η αστυνομία εισέβαλε σε λάθος σπίτι.

Το περιστατικό έγινε στις 3 Μαΐου στο σπίτι του Φόρτσον σε μικρή απόσταση σε αεροπορική βάση στη Φλόριντα, αναφέρει το BBC. Ο Φόρτσον μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και κατέληξε, δήλωσαν οι Αρχές.

Ο βοηθός σερίφη που τον πυροβόλησε, τον οποίο η αστυνομία δεν κατονόμασε, τέθηκε σε διοικητική άδεια

Ο Φόρτσον άκουσε ένα χτύπημα στην πόρτα του διαμερίσματός του και ρώτησε ποιος ήταν, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Στη συνέχεια άκουσε ένα δεύτερο και «πολύ επιθετικό χτύπημα», αλλά δεν είδε κανέναν όταν κοίταξε από το ματάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φόρτσον ανησύχησε και πήρε το όπλο του, το οποίο, όπως είπε ο δικηγόρος, κατείχε νόμιμα.

Καθώς ο Φόρτσον επέστρεψε στο σαλόνι του, η μάρτυρας είπε ότι η αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμα, είδε ότι ο Φόρτσον ήταν οπλισμένος και τον πυροβόλησε έξι φορές.