Αυτές είναι οι πιο περιζήτητες θέσεις τηλεργασίας – Δεν είναι όλες στον τομέα της τεχνολογίας

Τι δείχνει νέα έρευνα σχετικά με την αναζήτηση θέσεων για εξ αποστάσεως εργασία
Αυτές είναι οι πιο περιζήτητες θέσεις τηλεργασίας – Δεν είναι όλες στον τομέα της τεχνολογίας
Unsplash
2'

Την ώρα που οι περισσότερες εταιρείες δείχνουν να απομακρύνονται από την παροχή ενός ευέλικτου μοντέλου εργασίας προς τους υπαλλήλους τους, οι κλάδοι του μάρκετινγκ και της τεχνολογίας περνούν στην απέναντι όχθη, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην τηλεργασία και γενικότερα στην επαγγελματική ευελιξία του εργατικού δυναμικού.

Το παραπάνω υποστηρίζει σχετική έρευνα από το FlexJobs, η οποία δημοσιεύθηκε στο CNBC Make it.

Οι ευκαιρίες απομακρυσμένης εργασίας (τηλεργασίας) ήρθαν στην επιφάνεια χάρη στην πανδημία Covid-19. Έκτοτε, η FlexJobs έχει παρατηρήσει μια ελαφρά άνοδο στις εταιρείες που προσλαμβάνουν προσωπικό για εργασία… εξ αποστάσεως, καθώς το εν λόγω μοντέλο έδειξε να αποδίδει!

Για να βοηθήσει όσους αναζητούν εργασία εξ αποστάσεως και μάλιστα με ευέλικτο μοντέλο, η FlexJobs εντόπισε τις πιο απαιτητικές θέσεις εργασίας, αναλύοντας τη βάση δεδομένων της μεταξύ του Ιανουαρίου και του Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Στη λίστα που κοινοποίησε η FlexJobs υπάρχουν θέσεις εργασίας που απολαμβάνουν τα προνόμια της απόστασης και της απουσίας από το γραφείο είτε πρόκειται για πλήρη είτε για μερική απασχόληση. Αυτές είναι οι εξής:

  1. Στέλεχος εταιρείας
  2. Συγγραφέας περιεχομένου
  3. Αναλυτής δεδομένων
  4. Μηχανικός DevOps
  5. Συντάκτης
  6. Υπεύθυνος μηχανολογίας
  7. Υπεύθυνος μάρκετινγκ
  8. Σχεδιαστής προϊόντων
  9. Υπεύθυνος προϊόντων
  10. Μηχανικός λογισμικού

Να σημειωθεί πως σε μια θέση εργασίας από τις παραπάνω, οι εργαζόμενοι είναι 100% μακριά από τον χώρο που εδρεύει η εταιρεία, ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή τη ζώνη ώρας.

Τέτοιες θέσεις εργασίας ωστόσο, είναι όλο και πιο ανταγωνιστικές ενώ αντιπροσωπεύουν μόλις το 5% των διαθέσιμων θέσεων, σύμφωνα με τη FlexJobs.

Το μάρκετινγκ, η σύνταξη κειμένων και η τεχνολογία συνεχίζουν να είναι οι κορυφαίοι τομείς με τις περισσότερες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως, ωστόσο τα πράγματα δυσκολεύουν η γλώσσα στην οποία γίνεται η επικοινωνία και η όλη συνεργασία σύμφωνα με τον ειδικό σταδιοδρομίας FlexJobs, Keith Spencer, ο οποίος μίλησε στο CNBC Make It.

Ο Spencer συμπλήρωσε πως θα πρέπει επίσης οι εργαζόμενοι να εξοικειωθούν με διαφορετικά εργαλεία απομακρυσμένης επικοινωνίας και συνεργασίας, όπως το Slack, το Trello, το Asana, το Microsoft Teams και το Google Workspace, τα οποία αποτελούν βασικά στοιχεία για τις περισσότερες εργασίες εξ αποστάσεως.

*Με πληροφορίες από cnbc.com

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή