Λαβρόφ: Ετοιμοπόλεμη η Ρωσία αν η Δύση θέλει λύση στο πεδίο της μάχης για την Ουκρανία

«Αν θέλουν να επιλύσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, ας είναι στο πεδίο της μάχης», είπε ο Λαβρόφ, που είναι εκ νέου υποψήφιος για υπουργός Εξωτερικών

Λαβρόφ: Ετοιμοπόλεμη η Ρωσία αν η Δύση θέλει λύση στο πεδίο της μάχης για την Ουκρανία
1'

Εάν η Δύση θέλει να λύσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, «ας είναι έτσι», ήταν το λακωνικό σχόλιο του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών κι εκ νέου υποψηφίου Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνεδρίαση της επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου που συζητούσε τον επαναδιορισμό του.

«Αν θέλουν να επιλύσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, ας είναι στο πεδίο της μάχης», είπε ο Λαβρόφ.

Επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί την ειρήνη όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις. «Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, όντως ήμασταν ένα βήμα μακριά από την υπογραφή ενός αρχικού εγγράφου για τον τερματισμό της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης υπό συνθήκες που οι Ουκρανοί χορηγοί τώρα παραδέχονται ότι ήταν πολύ επωφελείς για την Ουκρανία», συνέχισε ο Λαβρόφ. "Το λένε και οι πολιτικοί μας αναλυτές. Και συμφωνώ με αυτό", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης ήταν η τελευταία προσπάθεια της Ρωσίας «να επεκτείνει την εμπιστοσύνη και να επιδείξει καλή θέληση, παρά τις πολλαπλές απάτες του παρελθόντος εκ μέρους της Δύσης». «Και πάλι παραπλανηθήκαμε, οπότε μας ανάγκασαν να πάμε να πολεμήσουμε», κατέληξε.

Πληροφορίες από Tass

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή